Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще предложи да се

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще предложи да се
Коментари Харесай

Столтенберг иска увеличено финансиране за дейности в помощ на Източната част на НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще предложи да се усили финансирането за съществени действия на въздържане и защита в помощ на разгръщането на силите на съдружниците в Източната част, както и еър полисинг и учения. Той сподели това на брифинг преди срещата на министрите на защитата на Алианса в сряда и четвъртък.

На първата среща на съдружниците след встъпването в служба на американския президент Джо Байдън - Столтенберг акцентира:

„ Сега имаме неповторимата опция да влеем нова сила и да укрепим трансатлантическите връзки. Налице е новата администрация на Байдън, която е мощно ангажирана към взаимната работа на Северна Америка и Европа. Освен това, всички сме изправени пред още провокации, с които можем да се оправим единствено дружно. Нито една нация или континент не могат да се оправят сами с тях “.

Като един от образците Столтенберг уточни Русия и Китай, които, по думите му, се пробват да отхвърлят по властнически метод международния ред, основан на правила. В тази тенденция той съобщи, че би трябвало да се ускори политическия разговор и съдействието с близки по възгледи страни за поощряване полезностите на НАТО и отбрана на ползите на организацията.

Генералният секретар дефинира резултатите от повишаването на разноските за защита като положителни, само че предизвести, че тази наклонност би трябвало да се резервира. Министрите ще вземат решение също по този начин дали да изтеглят контингента си от Афганистан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР