Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че церемонията по

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че церемонията по
Коментари Харесай

На 6 февруари подписват Протокола за присъединяване на Македония към НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че церемонията по подписването на Протокола за присъединение на Македония към Алианса ще се състои на 6 февруари.


" На 6 февруари ще пишем история: Съюзниците на НАТО ще подпишат Протокола за присъединение със Северна Македония в наличието на външния македонски министър Никола Димитров ", написа Столтенберг в Туитър.

След ратификацията на Договора от Преспа от Атина и Скопие беше отстранена и последната спънка за участието на Македония в Северноатлантическия алианс.

Церемонията по подписването на Протокола по присъединението ще се състои в централата на НАТО в Брюксел в наличието на 29-те посланици на страните членки на Алианса.

След подписването на Протокола той би трябвало да бъде утвърден от всеки от 29-те членове, като се чака първа да бъде Гърция, която, съгласно някои известия, ще направи това на 8 февруари.

Ако всичко върви по проект, министърът на защитата на Македония Радмила Шекеринска ще взе участие за първи път на министерската среща на НАТО на 13 февруари, само че без право на глас, до момента в който Македония не стане пълновръстен член на Северноатлантическия алианс.

On 6 February we will write history: #NATO Allies will sign the accession protocol with the future Republic of North Macedonia together with FM @Dimitrov_Nikola. pic.twitter.com/vyJVHJm9D5
— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) 2 февруари 2019 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР