Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че Европейският съюз

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че Европейският съюз
Коментари Харесай

Столтенберг: ЕС няма да може сам да защити гражданите си

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че Европейският съюз не може самичък да пази своите жители без помощта на трансатлантическия съюз, заяви Агенция Франс Прес.
Някои водачи на Европейски Съюз упорстват техният съюз да развие по-голяма „ стратегическа автономност “, ход, който някои считат за основаване на съревнование сред Брюксел и Вашингтон.
Но Столтенберг, гостувайки в Колежа на Европа, сподели, че страните членки на Европейски Съюз, които са членки на НАТО, обезпечават единствено една пета от общите разноски за защита на алианса, който.
 Twitter изтри 100 свързани с Русия акаунта, работещи срещу Съединени американски щати, Европейски Съюз и НАТО, свързани с Русия Twitter изтри 100 свързани с Русия акаунта, работещи срещу Съединени американски щати, Европейски Съюз и НАТО, свързани с Русия
Twitter изтри 100 акаунта, за които се твърди, че са свързани с Русия, съобщи DarikNews. Първата група от тях се състои от 69 акаунта...
„ Европейски съюз, който харчи повече за защита, влага в нови качества и понижава фрагментацията на отбранителната промишленост, е потребен освен за европейската сигурност “, сподели той. " Това е добре и за трансатлантическата сигурност ", сподели той, като се появи с шефа на колежа, някогашният началник на външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерини.
" Но Европейски Съюз не може да отбрани самичък Европа. Повече от 90 % от жителите на Европейски Съюз живеят в страна от НАТО. Но членовете на Европейски Съюз обезпечават единствено 20 % от разноските за защита на НАТО. "
Столтенберг също по този начин означи, че до момента в който 21 от членовете на Европейския съюз техните уязвими флангове постоянно са предпазени от съдружници отвън Европейски Съюз, които имат по-големи разноски за защита.
" Тук не става въпрос единствено за пари. Става дума и за география ", сподели той, като в същото време акцентира тясното съдействие сред двете основани в Брюксел институции.
 С какво са рискови огромните учения на военните блокове? С какво са рискови огромните учения на военните блокове?
Точно преди месец (22 януари) Actualno.com разгласява материал под заглавие „ От Балканите до Балтика: НАТО и Русия ще " отработват "...
" Исландия и Норвегия на север са порти към Арктика. Турция на юг граничи със Сирия и Ирак ", сподели той. " А на запад Съединени американски щати, Канада и Англия свързват двете страни на Атлантическия океан. "
Европейската комисия, изпълнителната власт на блока, желае да поеме по-видима геополитическа роля, приемайки по-категорична външна политика и развиване на
Някои водачи на Европейски Съюз, по-специално президентът на Франция Еманюел Макрон, отидоха по-далеч, поставяйки под въпрос дали тактиката на НАТО не е в „ положение на мозъчна гибел “ в света след Студената война.
Но други, в това число Столтенберг, виждат опция в избора за американски президент на Джо Байдън да възобновят трансатлантическите връзки, които се разпаднаха при администрацията на Доналд Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР