Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг потвърди в кулоарите на

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг потвърди в кулоарите на
Коментари Харесай

Столтенберг: В НАТО се водят консултации за предоставяне на бойни танкове на Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг удостовери в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос, че страните от НАТО се съветват по отношение на изпращането на танкове и други съвременни оръжия в Украйна.

" В НАТО се организират съвещания по отношение на доставките на съществени бойни танкове за Украйна ", цитира организацията думите на генералния секретар.

Той сподели още, че Украйна се нуждае освен от танкове, само че и от " повече системи за противовъздушна защита ", както и от " аварийни елементи, муниции и поддръжка на към този момент предаденото съоръжение ".

Столтенберг още веднъж повтори, че съгласно него НАТО би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да подсигурява, че Русия " няма да завоюва войната " в Украйна. Според него " това е основен миг в спора ", а от военните доставки на НАТО " зависят вероятностите за спокойно споразумяване ".

Успоредно с речта на Столтенберг в Давос, на 18-19 януари в Брюксел се организира среща на началниците на щабовете на НАТО и страните сътрудници, на която се разисква ходът на военните дейности в Украйна, военната помощ на НАТО и се преглеждат първите уроци от спора за по-нататъшното военно създаване и военно обмисляне на Алианса. Тези съвещания би трябвало да бъдат въведения към срещата на контактната група за Украйна на 20 януари във военновъздушната база Рамщайн в Германия, където се чака страните от НАТО да създадат съответни изказвания за нови военни доставки, които да поддържат въоръжените сили на Украйна през 2023 година /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР