Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди поведението на Северна

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди поведението на Северна
Коментари Харесай

Шефът на НАТО: Поведението на Северна Корея изисква глобален отговор

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди държанието на Северна Корея и разгласи, че то изисква " световен отговор ", в това число по линия на НАТО.

Миналата седмица Пхенян извърши шестия си и най-мощен до момента нуклеарен опит. Параметрите му приказват, че този път става дума за атомна бомба.

НАТО не е директен участник в интернационалната рецесия, провокирана от поредицата от нуклеарни и ракетни тествания на Северна Корея, само че неведнъж е призовавал Пхенян да се откаже от своята ракетно-ядрена стратегия, показва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

В изказване по английската телевизия Би Би Си Столтенберг не сподели дали американската островна територия Гуам в Тихия океан попада в областта на деяние на член 5 от контракта, с който бе основан НАТО преди близо 70 година Според този член нахлуване против една страна членка се счита за нахлуване против всички, което задейства задължението за групова защита.

" Ние в този момент сме напълно фокусирани върху това по какъв начин да допринесем за спокойно разрешаване на спора ", уточни Столтенберг.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР