Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази увереност, че войната

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази увереност, че войната
Коментари Харесай

Столтенберг: Войната в Украйна трябва да приключи на масата за преговори

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази убеденост, че войната сред Русия и Украйна ще завърши с мирни договаряния.

В изявление за Би Би Си в сряда вечерта Столтенберг сподели, че в случай че Украйна спре едностранната опозиция, тогава Украйна ще престане да съществува като самостоятелна и суверенна страна . Затова решението за преустановяване на войната би трябвало да бъде, съгласно него, взаимно.

" Всички желаеме мир и разрешаване (на конфликта) посредством договаряния. Но в това време би трябвало да разберем, че в случай че Русия и президентът Путин спрат да се бият и Украйна също спре да се бие, единствено тогава ще има мир ", сподели Столтенберг.
 Washington Post: Време е да се седне на масата за договаряния
Washington Post: Време е да се седне на масата за договаряния

Русия на процедура към този момент загуби войната

В Киев отхвърлят сходен метод , тъй като считат, че прекъсването на военните дейности и започването на мирни договаряния ще докара до заледяване на спора , което ще обезсмисли последните триумфи на украинските войски, ще дефинира нова демаркационна линия и ще даде на Русия нужните пролонгация, с цел да възвърне боеспособността си и да повтори нахлуването от нови граници .

, че договарянията с Москва са вероятни единствено откакто всички съветски войски изоставен изцяло окупираните територии .

" В един миг тази война най-вероятно ще завърши на масата за договаряния , само че знаем, че резултатът от тези договаряния е тясно обвързван с салдото на силите на бойното поле ", добави генералният секретар на НАТО.

В изявлението за Би Би Си Столтенберг приказва и за, избухнала на територията на Полша, като в общи линии повтаря същите думи, които се чуха денем от други западни водачи.

" Най-вероятно това е украинска ракета за противовъздушна защита ", сподели той, до момента в който продължаваше следствието на гърмежа покрай украинската граница.

Той сподели, че следствието, което би трябвало да откри събитията към случая и собствеността на ракетата, умъртвила двама души в Източна Полша, към момента продължава и е прибързано да се вършат дефинитивни изводи.

" Войните са рисково нещо и се случват неточности ", сподели Столтенберг, въздържайки се да упрекна едната или другата страна. Според него каквото и да се е случило през вчерашния ден, Украйна има право на самозащита.
 Зеленски упорства, че ракетата, паднала в Полша, не е украинска
Зеленски упорства, че ракетата, паднала в Полша, не е украинска

Вярва, че Русия е изстреляла въпросната ракета, цитирайки украински военни отчети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР