Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази очакване в близко

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази очакване в близко
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО очаква повече тежки оръжия за Украйна в близко бъдеще

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази очакване " в близко бъдеще " да бъдат доставени повече тежки оръжия на Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

 

Столтенберг сподели това в оповестено през днешния ден изявление за немския ежедневник " Ханделсблат " преди идна в петък координационна среща на западните съдружници на Киев.
 
" Обещанията напоследък за доставки на оръжия са огромни и аз чакам повече такива в близко бъдеще ", съобщи генералният секретар на НАТО. Той акцентира, че войната е навлязла в " решаваща фаза ". Затова " е значимо да доставим на Украйна оръжията, от които тя има потребност, с цел да завоюва ", прикани Столтенберг.

 

Западните страни дълго време не бяха склонни да дадат на Киев тежките оръжия, за които той упорства, защото се притесняваха да не бъдат въвлечени в спора или да не предизвикат Москва, отбелязва Агенция Франс Прес. Този месец обаче Съединените щати, Германия, Франция и Англия дадоха обещание да изпратят такава военна техника.

 

На 20 януари в американската военновъздушна база " Рамщайн " в Германия следва среща на министрите на защитата на западните страни съдружници на Украйна, които ще обсъдят по-нататъшната поддръжка за страната против съветските нашественици.
 
Столтенберг сподели още в изявлението, че съветският президент Владимир Путин е позволил неточност, като е нападнал Украйна.

 

" (Путин) надцени силата на своите въоръжени сили. Ние виждаме техните неправилни стъпки, липса на дух, проблеми с командването и неприятно съоръжение ", означи генералният секретар на НАТО.

 

В същото време Столтенберг предизвести, че Русия не трябва да бъде подценявана или отписвана. Руснаците " потвърдиха, че са подготвени да понесат тежки загуби, с цел да реализиран своята цел ", аргументира се той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР