Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е изразил благодарност към

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е изразил благодарност към
Коментари Харесай

Столтенберг благодари на Ердоган за срещата в Анталия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е изразил признателност към Турция за организирането на срещата през вчерашния ден сред министрите на външните работи на Русия и Украйна в изявление в предаване по турския ефирен канал НТВ, съобщи Българска телеграфна агенция. На въпрос във връзка вчерашната среща в Анталия Столтенберг е декларирал: " Благодарим на Турция, че обезпечи това ". " Турция е скъп и основен съдружник от НАТО ", е показал още Столтенберг.

Запитан дали НАТО ще усили военната си мощ в региона, Столтенберг е показал, че " през юни в Мадрид ще бъдат взети значими решения за въздържане ".

На въпрос дали отделения от Германия спомагателен боен бюджет за ограничения за сигурност ще промени балансите, Столтенберг е изтъкнал, че алиансът е призовал всички свои членове да усилят бюджетите си. " Европейските съюници би трябвало да усилят бюджетите си за защита ", е подчертал той.

" Нападението на Русия ще има последствия за всички нас ", е отбелязал генералният секретар на НАТО.

Столтенберг е изразил хвалба за дипломатическия конгрес в Анталия, който стартира през днешния ден. " Очаквам с неспокойствие срещата с Ердоган ", е добавил Столтенберг, който следва да се срещне през днешния ден с президента Реджеп Тайип Ердоган и с външния министър Мевлют Чавушоглу.

Турските медии осведомиха през вчерашния ден, базирайки се на известие от НАТО, че Столтенберг ще посети през днешния ден Турция и ще взе участие в дипломатическия конгрес в Анталия.
ТЕМА преди 25 минути 475 преди 32 минути 172 преди 47 минути 401
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР