Генералният секретар на жандармерията на Мадагаскар е плувал в продължение

...
Генералният секретар на жандармерията на Мадагаскар е плувал в продължение
Коментари Харесай

Генерал се спаси с 12 часа плуване след катастрофа с хеликоптер

Генералният секретар на жандармерията на Мадагаскар е плувал в продължение на 12 часа, с цел да се избави, откакто хеликоптерът му се разруши в морето по време на избавителна задача.

" Не е пристигнало моето време да загивам, " декларира изтощеният Серж Гел, до момента в който се възвръща на носилка. Друг държавен чиновник, който пътувал с него в хеликоптера, също оцелява при злополуката.

Екипът е бил на ревизия на корабокрушение в североизточната част на страната в понеделник вечерта. Броят на хората, починали при този случай, се усили до 64, като минимум други 20 към момента се водят изчезнали. Плавателният съд е товарен транспортен съд, който не е имал право да транспортира пасажери. Той е претрупан, в резултат на което моторът е залят от вода. Най-малко 45 души са избавени досега.

В Twitter президентът на Мадагаскар Андри Ражоелина изрази скръбта си за умрелите и поздрави Гел и другия чиновник, които са стигнали до сушата в крайбрежния град Махамбо поотделно. Пилотът на хеликоптера и други боен чиновник към момента се търсят.
Смъртоносен апетит в Мадагаскар: Хората ядат кожа, трева и хлебарки, с цел да оцелеят
Хората се пробват да черпят малко вода от една дълбока дупка. Изкопали са я в коритото на пресъхнала река. В южната част на Мадагаскар...
Прочети повече
57-годишният Гел съобщи, че хеликоптерът е паднал в резултат на мощен ентусиазъм напразно, а той е плувал от " 7:30 предходната вечер до 7:30 тази заран " до Махамбо. Гел сподели още, че няма пострадвания, само че му е студено.

Началникът на полицията Зафисамбатра Равояви е декларирал пред AFP, че Гел е употребявал една от седалките на хеликоптера, с цел да се задържа на повърхността.

Гел има 30 години работа в полицията, преди да бъде назначен за министър през август, предава Българска национална телевизия.



Още от АФРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР