Генералният консул на Турция в Бургас се срещнас областния управител

...
Генералният консул на Турция в Бургас се срещнас областния управител
Коментари Харесай

Възможности за сътрудничество обсъдиха областният управител на Сливен и генералният консул на Турция в Бургас

Генералният консул на Турция в Бургас се срещнас регионалния шеф на област Сливен инж. Маринчо Христов, оповестиха от администрацията.
На срещата участва и аташето по обществените въпроси в генералното консулство Мехмет Унган.

Областният шеф благодари за положителните взаимоотношения, които двете страни развиват и акцентира, че те са от извънредно значение освен поради положителното съседство, само че и за позицията им, като съдружници в НАТО.

„ България е една от държавите-членки на Европейския съюз, която поредно поддържа европейския път на Турция “ съобщи Маринчо Христов.

Той акцентира още, че нашата съседка е един от водещите външноикономически и търговски сътрудници на България и най-предпочитаната дестинация за българските туристи, поради положителното съответствие сред цена и предлагано качество.

Христов изрази вяра, че Сливенска област също ще може да развие своя туристически капацитет основан на удобния ѝ климат, забележителните естествени дадености и богатата ѝ история.

Акцент в диалога сред регионалния шеф и генералния консул бе разискването на опциите за съдействие в региона на образованието, културата и бизнеса, като турският посланик посочи, че ще работи интензивно за развиването на положително икономическо и комерсиално партньорство. В тази връзка господин Оркун показа, че ще търси пътища за продан на опит и за повишение на професионалната подготовка на българските жители чрез взаимоотношение сред български и турски занаятчийски камари и организации.

В диалога двете страни се съгласиха още, че от изгода за България и Турция ще бъде и дейния културен продан, чрез образуване на събития популяризиращи фолклора и традициите на двете страни, което ще усили интереса и броят на визитите в съответните райони.

В края на работната среща бяха разменени алегорични дарове, в символ на благосклонност и ползотворните партньорски взаимоотношения сред двете страни, в този момент и за в бъдеще.

Толга Оркун е посланик с 26 годишен опит. Бил е дипломат, заместител секретар в посолството в Атина, генералното консулство в Басра и генералното консулство в Амстердам.

От 15 август 2023 година е назначен като общоприет консул на Турция в Бургас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР