Генералният директор на Шахтьор Донецк Сергей Палкин обяви, че украинските

...
Генералният директор на Шахтьор Донецк Сергей Палкин обяви, че украинските
Коментари Харесай

Украинските футболни отбори ще играят в Европа, дори местният шампионат да е спрян

Генералният шеф на Шахтьор Донецк Сергей Палкин разгласи, че украинските футболни тимове може да вземат участие от новия сезон в европейските клубни шампионати, даже и шампионата на страната да не се възобнови. Палкин е разговарял няколко пъти с президента на УЕФА Александър Чеферин, който му дал позитивни сигнали в тази посока.

Директорът, който приказва в телеграм-канала с почитатели на тима, продължава да упорства за изключването на Русия от УЕФА и ФИФА.

“Президентът на УЕФА поддържа доста мощно нашата страна, претърпява нашите нещастия. Ние сме по отношение на него непрекъснато. Вярвам, че той ще направи всичко допустимо да се върнем в клубните шампионати на Европа. И даже нашият шампионат да не се възобнови ни сподели, че има опция да участваме в квалификациите в Шампионската лига. Той има такова предпочитание и виждане. Каза ни: в случай че механически има опция да играете, то ще играете”, сподели още Палкин.

Той продължава да упорства, че Русия би трябвало да бъде изключена от ФИФА, въпреки международната федерация да не предприе такава стъпка. Това трябваше да стане по време на конгреса в Катар на 31 март.

“Ние ще продължим нашия напън към ФИФА в тази посока. Странно е, че не ги изключват и не се побира това в главата ми. Вероятно тези хора си стоят в офисите със стъклени стени и гледат към Женевското езеро. Но евентуално е добре да отидат в Харков и Мариупол, с цел да се отнесат по-сериозно. Ние от Шахтьор сме принудени към този момент 8 години да търсим къде да играем. От 2014-та година насам повече от милион украинци напуснаха Донбас”, споделя яростно Палкин.

Повечето украински тимове откриха къде да играят водещите им играчи главно като преотстъпени. Пролетният полусезон в локалния шампионат нямаше шанса да се възобнови, откакто Русия атакува Украйна на 24 февруари.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР