Генералният директор на обществената медия Емил Кошлуков поднесе официално извинение

...
Генералният директор на обществената медия Емил Кошлуков поднесе официално извинение
Коментари Харесай

Кошлуков може да спре Последният печели заради изречен от Орлин Горанов антисемитски цитат

Генералният шеф на публичната медия Емил Кошлуков сервира публично опрощение на засегнатите стран,и откакто водещият на предаването на Българска национална телевизия " Последният печели " - Орлин Горанов, бе упрекнат в антисемитизъм от еврейска организация. Кошлуков разгласи, че ще наложи " най-тежките санкции на всички отговорни за позволената неточност ".

Представяме ви формалното изказване на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков по случая, без редакторска интервенция:

" В предаването " Последният печели " от 23.02.2021 година в ефира на публичната телевизия е излъчен неприемлив откъс, който съдържа тирада на омразата и клюки. Цитатът на Боби Фишер е гневно антисемистки, отхвърля съществуването на Холокоста, историческите обстоятелства за газовите камери в концлагерите на фашистка Германия и е неприемлив опит да се оправдае изтреблението на милиони почтени евреи. Подобни човеконенавистни изказвания би трябвало да бъдат заклеймявани изрично.

В персонално качество и от името на Българската национална телевизия сервирам най-дълбоки извинения на засегнатите страни. Такива думи изрично нямат място в ефира на публичната телевизия и на нито една медия. Незабавно са подхванати дейности за изясняване на обстановката, изискани са пояснения от екипа на предаването, което е външна продукция, както и от виновните чиновници в малкия екран по обработката и допускането на наличие в ефир. Като общоприет шеф на Българска национална телевизия ще наложа най-тежките санкции на всички отговорни за позволената неточност.

Ясно декларирам, че ефирът на Българска национална телевизия не е и няма да бъде естрада за сходни грозни и погрешни клевети, нито за втълпяване на ненавист и разпалване на омраза. Още един път сервирам извинения на всички наранени лица и страни. "



В коментар пред пък Кошлуков аносира още:

" Ще бъдат наложени материални наказания на продуцентите, а може да спра и предаването , до момента в който не се обясни за какво е позволено това. Няма да го оставя в ефира, до момента в който не получа уверенията, че екипът е следен, че продуцентът, редакторът, виновният режисьор си правят работата ".

По-рано членовете на Софийска ложа " Кармел " на Б`нeй Б`рит излязоха с остра позиция за държанието на Орлин Горанов по време на излъчено във вторник вечера предаване " Последният печели ", където задава въпрос, обвързван с именития шахматист Боби Фишер, който е от еврейски генезис и цитира негови антисемитски думи.

" Ниe, члeнoвeтe нa Coфийcкa лoжa " Кaрмeл " нa Б`нeй Б`рит, cмe ceриoзнo oбeзпoкoeни oт увeличaвaщитe ce обществени aнтиceмитcки прoяви в oбщecтвoтo ни. Изключитeлнo cкaндaлнo e, чe зa пoдoбни нeдoпуcтими дeйcтвия ce пoлзвa eфирът нa oбщecтвeнaтa Българска национална телевизия ", написа в позицията си Софийска ложа " Кармел " на Б`нeй Б`рит.

" Водeщият Oрлин Гoрaнoв cи пoзвoли в нaй-глeдaнoтo тeлeвизиoннo врeмe дa изрeцитирa бeзкритичнo eдин aнтиceмитcки пacквил, c кoйтo зaceгнa нe caмo вcички eврeи, нo и пoругa пaмeттa нa унищoжeнитe в лaгeритe нa cмърттa пo врeмeтo нa Хoлoкocтa ", декларират още от еврейската организация.

Oт oргaнизaциятa нacтoявaха прoкурaтурaтa, CEМ и Българска национална телевизия дa прилoжaт нeoбхoдимитe мeрки зa caнкциoнирaнe нa тoзи пoзoрeн aкт, кaктo и дa зaпoзнaят oбщecтвoтo c дeйcтвиятa, кoитo щe прeдприeмaт, зa нeдoпуcкaнe нa упoтрeбa нa рeч нa oмрaзaтa в нaциoнaлeн eфир.

Пред Клуб Z Орлин Горанов се разграничи от екипа на предаването, което води, само че посочи, че не е вложил нищо персонално в тези думи, тъй като е цитирал известния шахматист Боби Фишер.

Цитатът на Фишер, изчетен по време на играта, е:

" Евреите не обичат да работят. А това е едно от нещата, което евреите доста мразеха в Хитлеровите концентрационни лагери. Никога не е имало газови камери. Това са нелепости! Но когато отидете в лагера, там има надпис: " Арбайт махт фрай ". На български: " Работата ви прави свободни ". Но евреите не имат вяра на това. Те имат вяра, че вие би трябвало да свършите цялата работа, а те прибират облагата. Това е казусът с евреите. "

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР