Генералният директор на БНР Светослав Костов заяви, че няма представа

...
Генералният директор на БНР Светослав Костов заяви, че няма представа
Коментари Харесай

Шефът на БНР разкри дали е бил притискан "отгоре" за Силвия Великова

Генералният шеф на БНР Светослав Костов съобщи, че няма визия за какъв напън върху него има поради Силвия Великова в изказването си пред Съвета за електронни медии през днешния ден.

Репортерката, която бе свалена, а след позвъняване на премиера върната в ефир, изясни, че в персонален диалог Костов й обяснил, че в случай че не я в профил, ще загуби поста, а "децата му ще вървят гладни ".

"Не знам какво е имала поради Силвия Великова за напън. Много съм сюрпризиран от едни такива изказвания. Не мога да разясня думи на сътрудници. Ние сме сътрудници освен със Силвия Великова, а и със всички останали от БНР “, съобщи Светослав Костов пред публицисти в Народното събрание, където беше изслушан в парламентарната комисия по културата и медиите дружно с шефа на Българска национална телевизия Емил Кошлуков,

„ Бяхме на комисия, решавахме много значими неща. Опитваме се да излезем от недостига, в който е изпратено БНР по някаква причина, с незаложени средства от предходната година. Мисля, че на този стадий това са по-важните неща “, съобщи Костов.

Той сподели още, че първо ще се запознае с решението на Съвет за електронни медии да сезира прокуратурата и да санкции БНР, и тогава ще го разяснява. „ Не съм имал време даже да го погледна. След което давам обещание, че ще го разясня “, съобщи той във връзка решението на медийния регулатор.да наложи наказания поради прекъсването за пет часа на 13 септември на стратегия "Хоризонт ".

Костов разяснява и настояването на публицистичната гилдия на националното радио да подаде оставка, „ За това, което желае редколегията- споделил съм го, ще седнем, в един разговор и диалог можем да изговорим нещата. Сигурен съм, че ще намерим най- положителното решение за БНР “, разяснява Костов и увери, че е подготвен когато и да е да се среще с редколегията.

Генералният шеф към този момент се снабди с прякора Главанака поради репликата на премиеря Бойко Борисов по адрес на управлението на БНР след опита за събаряне от ефир на Великова и прекъсването за 5 часа на стратегия "Хоризонт " на 13 септември..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР