Генералите от Пентагона имат ново главоболие - американските младежи отказват

...
Генералите от Пентагона имат ново главоболие - американските младежи отказват
Коментари Харесай

Офицерите неудачници на Пентагона: Системата за подготовка на кадрите все по-лоша

Генералите от Пентагона имат ново главоболие - американските младежи отхвърлят да служат във въоръжените сили на Съединени американски щати. Некомплектът единствено за Сухопътните войски през 2022 година е над 14 хиляди. Не по-добре стоят нещата и в другите типове въоръжени сили и военни формирования.

Това нямаше да е толкоз ужасно, в случай че в това време не беше регистриран рекорден отлив на опитни сержанти и бойци от армията.

Опитвайки се да обяснят този феномен, специалистите се натъкнаха на обстоятелството, че пресъхва и обичайният източник на новобранци - деца от фамилии на военни.

Напротив, ветерани, служили в армията, в този момент поучават околните и приятелите си да не служат в армията. Една от аргументите е спадът на общата военна просвета във войските. Това се дължи на спада в качеството на офицерския състав.

Още през 2016 година всичко беше ясно и трябваше да се сигнализира. Поредица от отчети демонстрираха, че междинният коефициент на просветеност, коефициентът на просветеност на офицерите и качеството на образованието и образованието са спаднали внезапно. Според статистиката резултатите от тестванията за втори лейтенанти в морската пехота понижават от 40 години.

По стандартите за 2016 година две трети от морските офицери са се показали зле. Докато през 1980 година те са били единствено 30 %. Ако вземем равнището на условията към офицерите през Втората международна война, то 41% от офицерите за 2016 година няма да съумеят да се квалифицират. Много по-малък е и процентът на отличниците спрямо предишни години.

Нищо от това не е изненада за мен. По време на моята военна кариера в американската войска от 1993 до 2004 година аз персонално следих видимо утежняване на качеството на младшите офицери.

Последната ми позиция беше като боен инструктор в офицерската академия Форт Браг (Форт Браг, Северна Каролина). Всяка войскова част трябваше да изпрати там квота от най-хубавите младши и междинни сержанти.

Разбира се, системата за първокласен асортимент от най-хубавите не работи. Военните елементи, които се готвеха да бъдат изпратени в Ирак, Афганистан или Сирия, не изпратиха най-хубавите си сержанти на образование. Но квотата остана зад тила им и беше цялостна с „ отпадък “, от който желаеха да се отърват.

В същото време на инструкторите в академията Форт Браг (аз бях инструктор) беше неразрешено да изключват небогати студенти, защото това намаляваше индикаторите за успеваемост на академията и създаваше отрицателен декор за академията.

Към този баласт би трябвало да прибавим огромен брой синове и дъщери на генерали, полковници и политици, които безусловно не можеха да се провалят на изпити и да изоставен курсове.

Спомням си, когато самият аз прекосих през кадетски лагер. Това беше двумесечен тест, резултатите от който дефинират бъдещето на младия офицер.

От началото на втората седмица от нас се желае да посочим всички близки родственици, които имат офицерско звание полковник или по-високо или заемат високи политически позиции. Те ни обясниха това като нужда да провеждат специфична среща и стратегия за тези хора на финалната гала.

Разбира се, всички схванаха какво значи това и, несъмнено, „ чистокръвните “ деца или внуци не можеха да се провалят на тестванията.

От моя институт пристигнаха трима такива претенденти. Двама близнаци, " фанатици ", без никакви военни качества. И двамата приключиха курса, даже в случай че това означаваше да служат като запасни офицери. Баща им беше полковник.

Третата е щерка на полковник и сенатор. Характерът й беше непоносим. Тя беше отстранена от часовете, само че по-късно бързо й беше дадена опция да се върне в учебно заведение през идната година, което също се смяташе за невероятно за елементарен смъртен.

Освен това имаше система от расови квоти, съгласно която качествата на офицера не бяха толкоз значими, колкото расата му. И всичко това се случи доста преди да стартират да вкарват квоти в дневния ред на ЛГБТ+.

Интелектуално недоразвитите или негодни офицери освен вземат неприятни тактически решения, само че и основават доста отрицателна военна просвета. В последна сметка те се изкачват по кариерната стълбица, само че надали ще повлекат със себе си младши офицери, по-умни от себе си.

Така боеспособността на армията на „ международния хегемон ” пада все по-бързо.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР