Генералът в оставка, който ръководеше командването на Съвместните сили на

...
Генералът в оставка, който ръководеше командването на Съвместните сили на
Коментари Харесай

Украйна губи войната тази година?

Генералът в оставка, който ръководеше командването на Съвместните сили на Англия, Ричард Барънс, предизвести през днешния ден, че Украйна може да бъде изправена пред проваляне от Русия през 2024 година Той сподели в изявление за Би Би Си: 
„ И когато се стигне до този миг, за какво хората биха желали да продължат да се бият и да умират, единствено с цел да защитят незащитимото?. Украйна ще почувства, че губи тази война “.

Барънс означи, че Украйна към момента не е на този стадий, само че нейните сили са сериозно ниски във връзка с муниции, войски и противовъздушна защита. Както той уточни, мощно прокламираната контраатака на Украйна предходната година не съумя да изгони руснаците от окупираната от тях територия и в този момент Москва се готви за лятна атака.

„ Формата на съветската атака, която ще последва, е напълно ясна. Виждаме Русия да нанася удари на фронтовата линия, употребявайки преимущество пет към едно в артилерия, муниции и остатък от жива мощ, заздравен от потреблението на нови оръжия “, акцентира Барънс. Той добави, че Украйна изпитва " обезверено " дефицит на муниции, частично заради политическите разправии в западните страни.

„ В някакъв миг това лято чакаме да забележим огромна съветска атака с опит за пробив през украинските позиции. И в случай че това се случи, рискуваме съветските войски да се придвижат в региони на Украйна, където украинските военни сили не могат да ги спрат “ — предизвести Барънс.
Експерти, интервюирани от BBC, изброяват трите най-вероятни, съгласно тях, посоки на нахлуване от страна на Руската федерация - Харков, Донбас и Запорожие. В същото време стратегическата цел на Русия тази година може даже да не е териториална, считат те.

Старши научният помощник по сухопътните бойни дейности в изследователския център Уайтхол доктор Джак Уотлинг акцентира, че предходната година съветските сили са знаели тъкмо къде може да нападна Украйна - от посоката на Запорожие на юг към Азовско море и надлежно са възнамерявали и сполучливо осуети напредването й.

„ Проблемът за въоръжените сили на Украйна е, че руснаците могат да изберат посоката на главната си офанзива и Зеленски ще бъде заставен да пази цялата линия на фронта, което, несъмнено, не може да направи “, уточни още Барънс.

Той счита, че Харков, като втори град в Украйна, който е рисково покрай съветската граница, е примамлива цел за Москва.

„ Харков сигурно е уязвим…Украйна не е в положение да разполага с задоволително въздушна защита, с цел да отблъсне смъртоносната комбинация от дронове, крилати и балистични ракети, ориентирани в нейната посока “, споделя доктор Уотлинг.

Анализаторите считат, че Украйна ще може да продължи да действа като жизнеспособна страна, в случай че Харков падне, само че това би било " пагубен удар както за морала, по този начин и за стопанската система на украинците ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР