Генерал Тошево. През последните години политиката на Община Генерал Тошево

...
Генерал Тошево. През последните години политиката на Община Генерал Тошево
Коментари Харесай

Валентин Димитров, кмет на Генерал Тошево: Политиката на Общината е изключително социална – стремежът е да бъдем максимално близо до хората

Генерал Тошево. През последните години политиката на Община Генерал Тошево е извънредно обществена – стремежът е да бъдем оптимално покрай хората. Това съобщи кметът на Общината Валентин Димитров. Днес тя отбелязва своя празник, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . В този подтекст се извършват доста планове с европейско финансиране. Валентин Димитров уточни като образец увеличеният потенциал на обществената столова. Преди тя е обслужвала 90 души, в този момент - 120. Освен по-големия брой консуматори към този момент е увеличено и времето, в което се дава услугата – от 8 месеца на 1 година.
Общината развива и газово сдружение като се включват нови консуматори. Разширяването на газопреносната мрежа се реализира редом с поддържане и на най-ниска цена за доставка на природен газ изобщо на територията на страната, акцентира Валентин Димитров. Открит е Център за социална поддръжка.
Към момента общината има утвърдени за осъществяване европейски планове на обща стойност близо 13 млн. лева От тях 5 млн. лева по Оперативна програма „ Региони в напредък “, 6 млн. лева за по-големите инфраструктурни действия, 5 млн. лева за енергийно възобновяване на публични жилища, още 6 млн. лева са планувани за асфалтиране на 8,5 км общинска пътна мрежа. „ Ние сме финансово постоянна община. Това също беше едно от обещанията, които дадохме на хората. В момента нямаме финансови проблеми, осъществяваме плановете с помощта на финансовия запас, с който разполагаме и харчим практично. Теглим един кратковременен заем, който да обезпечи мостовото финансиране на тези огромни инфраструктурни планове, тъй като въпреки всичко е нужен финансов запас “, сподели още Валентин Димитров. По думите му вложенията са най-слабото място все още, само че Общината поставя старания за привличане на външни вложения, а това би било причина за развиването на град Генерал Тошево. „ С нашите лични средства от общинския бюджет оцеляваме. Ако желаеме да се развиваме, би трябвало да притеглим европейски средства, което и вършим. Смятам, че се оправяме добре “, съобщи още Валентин Димитров.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР