Генерал-полковник Михаил Мизинцев, който отговаря за доставките и логистиката на

...
Генерал-полковник Михаил Мизинцев, който отговаря за доставките и логистиката на
Коментари Харесай

Заместник на Сергей Шойгу си отива?

Генерал-полковник Михаил Мизинцев , който дава отговор за доставките и логистиката на съветската войска, е уволнен от поста заместник-министър на защитата на Русия, който заема единствено от преди седем месеца. Информацията за уволнението се завъртя в обществените мрежи в изказвания на z-блогъри и консуматори на Telegram.

До момента няма публична информация за оставката на Мизинцев .

Александър Сладков, " боен сътрудник ", беше един от първите, които оповестиха за хипотетичното уволняване на Мизинцев. Причините за оставката не са му известни. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков отхвърли да разяснява слуховете за уволнението на Мизинцев.

Какво е известно за Мизинцев

Преди да заеме поста на заместник-министър, Мизинцев управлява съветския Национален център за надзор на защитата. Смята се, че той е управлявал тримесечната блокада на Мариупол, където съгласно украинските управляващи са починали няколко десетки хиляди души. В западната преса генералът бе наименуван " касапинът от Мариупол ", а разрушаването на града е сравнявано с обсадата на сирийския Алепо -  град, който бе трансфорат в отломки след съветските бомбардировки. Именно Мизинцев е командвал офанзивите в Сирия и съгласно военни специалисти в Мариупол той частично е употребявал този опит. През март 2022 година английското държавно управление наложи лични наказания против него.

Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата разгласява аудиозапис, в който се твърди, че Мизинцев наскърбява подчинените си и ги заплашва.

Но в действителност проблемите с доставките са изцяло задоволително .

На уеб страницата на Министерството на защитата се споделя, че като заместник-министър Мизинцев дава отговор за материално-техническото обезпечаване на съветската войска , както и за снабдяването на войските с оръжие и военно съоръжение

Три дни след назначението му в Русия беше оповестена така наречен частична готовност, по време на която още веднъж лъсна казусът с доставките на войските. Стигна се даже до такава степен, че ръководителите на две комисии в Думата желаеха от Главната прокуратура да изследва проблемите със снабдяването.

Още преди този момент украинските военни разгласиха видеозаписи на конфискувани съветски сухи дажби - на фрагментите се виждаше, че са с изминал период на валидност от преди няколко години.

Блогъри и доброволци постоянно обявяваха дарителски акции за закупуване на военни квадрокоптери, уреди за нощно виждане и така нататък След оповестяването на мобилизацията се оказа, че роднините на руснаците, призовани в армията, би трябвало сами да им купят униформи.

Назначението на Мизинцев беше посрещнато с възторг от провоенно настроените блогъри .

Западните разузнавания и аналитици обаче разясниха, че назначението на Мизинцев отразява позицията на Кремъл, в която " фундаменталните структурни проблеми в съветската войска " се преглеждат като резултат от персоналните провали на някои командири.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР