Генерал-полковник Александър Лапин, който е командир на Централния военен окръг

...
Генерал-полковник Александър Лапин, който е командир на Централния военен окръг
Коментари Харесай

Руски медии: Уволниха генерал Александър Лапин

Генерал-полковник Александър Лапин, който е пълководец на Централния боен окръг във войната в Украйна, е отхвърлен от служба. Това оповестяват ЧГТРК Грозни, РБК и The Moscow Times, представени от съветската версия на " Свободна Европа ". Все още няма публично удостоверение на тази информация.

Нана Министерството на защитата Лапин към момента попада на позицията си, написа Клуб Z.

Изданието Readovka твърди, че Лапин самичък е подал оставка, само че следва да се види дали тя е била призната от командването.

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров и предприемачът Евгений Пригожин неведнъж подлагаха на критика Лапин през последните седмици поради отстъплението от Лиман, при което починаха хиляди съветски бойци.

" Жалко е не че Лапин е несъвършен. А че той е прикриван на върха от ръководителите в Генералния щаб. Ако имах опция, щях да понижа Лапин в редовия сан, да го лиша от ордените му ис автомат в ръце даго изпратя на фронта, с цел да измие срама си с кръв ",написа тогава Кадиров.

На 27 октомври ръководителят на Чечения разпореди на Лапин отговорността за защитата на зона в северната част на Донецка област, където Въоръжените сили на Украйна неотдавна постигнали пробив. Диктаторът след това се оплака,че не може да се свърже с Лапин по никакъв метод, с цел да обсъдяттози неуспех.

Някои военни блогъри се изрекоха в поддръжка на Лапин, като акцентираха, че той работи в Украйна не по-зле от други съветски генерали. Експертите допускат, че Кадиров и Пригожин, които разполагат под собствен надзор със обилни въоръжени формирования, се стремят да усилят въздействието си, като слагат под въпрос компетентността на управлението на постоянната войска.

В началото на май съветската работа на BBC разкри, че военачалник Лапин е наградил сина си, подполковник Денис Лапин, който командва 1-ви гвардейски танков полк и управлява несполучливата атака против Суми и Чернигов. В деня, в който телевизионният канал " Звезда " излъчи награждаването, съветската войска се изтегляше от Чернигов и Киев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР