Генерал-полковник Александър Лапин, който е командир на Централния военен окръг

...
Генерал-полковник Александър Лапин, който е командир на Централния военен окръг
Коментари Харесай

Руски медии: Уволниха генерал Александър Лапин

Генерал-полковник Александър Лапин, който е пълководец на Централния боен окръг във войната в Украйна, е отхвърлен от служба. Това оповестяват ЧГТРК Грозни, РБК и The Moscow Times, представени от съветската версия на " Свободна Европа ". Все още няма публично удостоверение на тази информация. На на Министерството на защитата Лапин към момента попада на позицията си.

Изданието Readovka твърди, че Лапин самичък е подал оставка, само че следва да се види дали тя е била призната от командването.

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров и предприемачът Евгений Пригожин неведнъж подлагаха на критика Лапин през последните седмици поради отстъплението от Лиман, при което починаха хиляди съветски бойци.

" Жалко е не че Лапин е несъвършен. А че той е прикриван на върха от ръководителите в Генералния щаб. Ако имах опция, щях да понижа Лапин в редовия сан, да го лиша от ордените му и с автомат в ръце да го изпратя на фронта, с цел да измие срама си с кръв ", написа тогава Кадиров.

На 27 октомври ръководителят на Чечения разпореди на Лапин отговорността за защитата на зона в северната част на Донецка област, където Въоръжените сили на Украйна неотдавна постигнали пробив. Диктаторът след това се оплака, че не може да се свърже с Лапин по никакъв метод, с цел да обсъдят този неуспех.

Някои военни блогъри се изрекоха в поддръжка на Лапин, като акцентираха, че той работи в Украйна не по-зле от други съветски генерали. Експертите допускат, че Кадиров и Пригожин, които разполагат под собствен надзор със обилни въоръжени формирования, се стремят да усилят въздействието си, като слагат под въпрос компетентността на управлението на постоянната войска.

В началото на май съветската работа на BBC разкри, че военачалник Лапин е наградил сина си, подполковник Денис Лапин, който командва 1-ви гвардейски танков полк и управлява несполучливата атака против Суми и Чернигов. В деня, в който телевизионният канал " Звезда " излъчи награждаването, съветската войска се изтегляше от Чернигов и Киев.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР