General Motors ще инвестира повече от 20 милиарда долара за

...
General Motors ще инвестира повече от 20 милиарда долара за
Коментари Харесай

GM поглежда към нови хоризонти с $20 млн. инвестиции за електромобили

General Motors ще влага повече от 20 милиарда $ за идващото си потомство напълно електрически и самостоятелни транспортни средства, написа CNBC. Компанията има за цел да затвърди позициите си на бързо развиващия се пазар на нови автомобилни технологии. Инвестицията е планувана до 2025 година.

Вложението е най-крайният до момента подтик на GM да убеди скептиците, изключително тези от Wall Street, че столетният авто производител може да се състезава против съперници като Tesla като автоиндустрията, която се завива към потреблението на напълно електрическите транспортни средства.

GM сподели плановете си за 11 нови напълно електрически автомобила като част от проектите си до 2025 година, който включва минимум 20 нови модела до 2023 година.

" Това е голяма опция за нас. Най-голямата опция, която всеки от нас е виждал за компанията ", съобщи президентът на GM Марк Реус, допълвайки, че с вложението би трябвало да изведе компанията до нови хоризонти.

Акциите на GM са нарастнали близо 2% до 31.03 $ за акция след оповестяването.

От компанията декларират, че новите му напълно електрически транспортни средства ще могат да изминават най-малко 640 километра (400 мили) с едно зареждане. Електромобилите ще се могат да се зареждат за 150 километра пробег за 10 минути, както и ще могат да форсират от 0 до 100 километра в час за едвам 3 секунди.

GM твърди, че спецификациите за продуктивност са в сходство или са даже по-добри от тези на актуалните транспортни средства на Tesla.

Модел 3 на Tesla е има пробег от над 500 километра с едно зареждане, форсира до 100 километра в за за 3,2 секунди и се зарежда за пробег от 250 километра за 15 минути.

" Предстои доста, доста повече. Наистина имам вяра, че това е исторически миг за General Motors. Преди сме променяли света и ще го създадем още веднъж ", разяснява ръководителят и изпълнителен шеф на GM Мери Бара.

Първият напълно електромобил с новата технология, задвижвана от лични акумулатори " Ultium ", ще бъде GMC Hummer пикап, който ще бъде пуснат в продажба през есента на 2021 година. По проект година по-късно в Съединени американски щати би трябвало да бъде показан и кросоувърът Cadillac за Съединени американски щати.

Автомобилният производител също по този начин ще показа по-късно тази година план за кросоувър въз основата на Chevrolet Bolt и неговата актуалната EV платформа, наречена Bolt EUV. Производството на транспортното средство е планувано за началото на 2021 година.
 Hummer още веднъж е тук. Този път електрически
Hummer още веднъж е тук. Този път електрически

1 000 конски сили и 15 000 Nm въртящ момент
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР