General Motors произведе повече от 20 000 електромобила през първото

...
General Motors произведе повече от 20 000 електромобила през първото
Коментари Харесай

GM ще пусне тази година 150 000 електромобила и ще представи три нови модела в Северна Америка

General Motors създаде повече от 20 000 електрическия автомобил през първото тримесечие, само че по подигравка на ориста спрените от произвеждане Chevrolet Bolt EV и EUV съставляват 19 700 от тях. Общо, през тази половина на годината, се чака да бъдат пуснати 50 000 електрическия автомобил в Северна Америка, а през втората половина на годината ще бъдат пуснати два пъти повече. До края на годината, на пазара ще бъдат показани и три нови модела електрически автомобили.

Нека да прибавим, че през първото тримесечие компанията е продала 968 флагмански кросоувъра Cadillac Lyriq, само че от електрическите пикапи Hummer EV бяха продадени единствено два. На вторичния пазар те се намират на цена, три пъти по-висока от целесъобразната и към този момент GM не може да мащабира производството до съответни размери.

До края на настоящото тримесечие GM ще достави на 340 корпоративни клиенти електрически пикапи Chevrolet Silverado EV, като всеобщото им произвеждане ще стартира едвам през втората половина на годината. Кросоувърът Chevrolet Blazer EV ще се появи на пазара това лято, а до есента ще бъде пуснат в продажба и електрическият автомобил Chevrolet Equinox EV, който след Chevrolet Bolt EV, ще се трансформира в най-достъпния в продуктовата линия на GM.

До 2025 година GM се надява в Северна Америка да създаде 1 милион електрическия автомобил за година. Помощ за това ще бъде предоставена от най-малко четири локални предприятия за произвеждане на тягови батерии, които дружно ще създават 160 GW‧h равностоен потенциал годишно. Три от оборудванията ще бъдат ръководени от GM в партньорство с LG Energy Solution, а четвъртото ще бъде построено в партньорство със Samsung SDI.

Приходите на GM за първото тримесечие набъбнаха с 11% до $40 млрд, до момента в който чистата облага доближи $2,4 милиарда. Това разреши на корпорацията да увеличи прогнозата си за годишната облага с $500 млн до $13 млрд при най-оптимистичния сюжет, а свободният паричен поток ще бъде в диапазона от $5,5 до $7,5 милиарда.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР