General Motors отлага добавянето на втора фабрика за производство на

...
General Motors отлага добавянето на втора фабрика за производство на
Коментари Харесай

GM отлага разширяването на производството на електрически камиони

General Motors отсрочва прибавянето на втора фабрика за произвеждане на своите електрически пикапи до края на 2025 година, разгласи автомобилният производител във вторник.

Silverado EV в този момент се създава в завода на GM Factory Zero Detroit-Hamtramck Assembly, където се създава дружно с GMC Hummer EV. GMC Sierra EV също ще се създава там при започване на идната година.

Но GM планираше да стартира да създава електрическите пикапи и в спомагателна фабрика в Мичиган, Orion Assembly, северно от Детройт. Там в този момент се създават Chevrolet Bolt EV и Bolt EUV. Вместо това, когато тези електрически транспортни средства излязат от произвеждане в края на тази година, фабриката няма да премине бързо към производството на камиони.

Решението няма нищо общо с настоящата стачка на United Auto Workers, сподели GM, а е за „ ръководство на капитала “ и за по-добро привеждане в сходство с „ разрастващото се търсене на EV “. Преместването, включващо фабриката в Orion Township, повдига по-широки въпроси по отношение на динамичността и търсенето на пазара на EV.

 Chevrolet Silverado EV сега се създава, само че GM отсрочва разширението до втори цех. class= Chevrolet Silverado EV сега се създава, само че GM отсрочва разширението до втори цех. Дженерал Мотърс

Решението на GM ще докара до по-малко създадени електрически пикапи през идната година, само че автомобилният производител отхвърли да разиска степента на понижението. Работниците на UAW в завода в Orion ще получат опция да работят във Factory Zero през времето, когато нищо не се създава в завода в Orion.

По-широки EV неволи

Ford неотдавна разгласи, че редуцира 700 служащи, които строят своя електрически пикап F-150 Lightning, цитирайки „ многочислени ограничавания, в това число веригата за доставки и обработката и доставката на транспортни средства, арестувани за инспекции на качеството след рестартиране на производството през август “.

Продажбите на EV камиона на Ford са спаднали с 45% през третото тримесечие спрямо година по-рано, заяви компанията по-рано този месец. Ford обаче съобщи, че чака да регистрира нарастване на продажбите през последните три месеца на годината, защото индустриалният потенциал на завода се усилва. Ford сподели, че общото търсене на гамата електрически транспортни средства остава мощно.

В по-широкия пазар на електрически автомобили отстъпките за електрически транспортни средства се усилват, съгласно Edmunds.com, и транспортните средства стоят непродадени на дилъри по-дълго от транспортните средства, задвижвани с газ. Тези неща демонстрират понижаване на търсенето на продуктите. Това може да се дължи на обстоятелството, че въодушевените ранни купувачи към този момент са получили транспортните средства, които желаят, сподели Джоузеф Юн, анализатор на потребителските прозрения в Edmunds.com.

„ Много производители на коли наподобява са се възползвали от ранните осиновители и по тази причина считам, че електрическите автомобили стартират да стоят малко “, сподели той.

GM сподели, че с изключение на нуждата от привеждане в сходство с търсенето, неговите инженери са разпознали усъвършенствания, които могат да създадат камионите по-печеливши за автомобилните производители, откакто фабриката стартира да ги създава.

GM разгласи през 2022 година, че ще похарчи 4 милиарда $ за превръщане на Orion Assembly за произвеждане на електрически камиони.

Крис Айзидор от CNN способства за тази история

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР