Генерал-лейтенант Мартин Вийнен, командир на нидерландската армия, заяви в интервю

...
Генерал-лейтенант Мартин Вийнен, командир на нидерландската армия, заяви в интервю
Коментари Харесай

Нидерландия: Да се готвим за война с Русия

Генерал-лейтенант Мартин Вийнен, пълководец на нидерландската войска, съобщи в изявление за De Telegraaf, че родината би трябвало да бъде готова за възможен боен спор с Русия .

Вайнен счита, че Нидерландия би трябвало да последва образеца на Финландия и балтийските страни, за които подготовката е нещо " естествено ", защото граничат с Русия. " Не бива да мислим, че сигурността ни е обезпечена единствено тъй като сме на 1500 км ", сподели той.

Според генерал-лейтенанта Русия схваща " единствено един език - езика на мощните въоръжени сили " , а Нидерландия би трябвало да разполага с " задоволително средства за въздържане " на възможен съперник.

На 19 декември адмирал Мишел Хофман, шеф на щаба на белгийската войска, съобщи, че " Европа незабавно би трябвало да се приготви " за евентуален спор с Русия. Според Хофман няма директна опасност за Брюксел, само че съществува риск за балтийските страни и Молдова.

Чешкият президент Петр Павел също назова Русия " опасност номер едно " и съобщи, че европейските армии се приготвят за възможна борба с Москва.

" Всички армии одобряват тази опасност съществено, всички армии се приготвят за опцията за спор с висока активност в Европа ", означи чешкият водач.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков отговори на думите на Павел, като съобщи, че не Русия заплашва Европа , а тъкмо противоположното: Европейски Съюз, бидейки " континент, следен от Съединените американски щати ", взе участие в НАТО, " който се движи с цялата си военна мощност към нашите граници ".
 Русия предизвести Финландия, че
Русия предизвести Финландия, че " ще пострада първа " при възможен спор с НАТО

Продължава острата съветска реторика против политиката на Хелзинки

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън счита, че Владимир Путин може да нападне страните от НАТО, откакто " превземе Украйна ".

" Ако Путин превземе Украйна , той няма да спре дотук. Важно е да се гледа в дълготраен проект. <...> Путин ще нападне съдружници [на Съединени американски щати в НАТО], в случай че продължи да напредва, ще нападне съдружници от НАТО ", изрази мнение Байдън. В отговор Путин съобщи, че Русия няма " никакъв резонанс, никакъв интерес - нито геополитически, нито стопански, нито политически, нито боен интерес " да води война със страните от Алианса.
 Русия предизвести Япония да не изпраща ракети за Противовъздушна отбрана на Украйна
Русия предизвести Япония да не изпраща ракети за Противовъздушна отбрана на Украйна

Токио промени законите си за експорт на оръжие

През ноември генералният секретар на блока Йенс Столтенберг очерта две съществени задания след експлоадирането на военните дейности в Украйна: първата е да се поддържа Киев , а втората - да се предотврати превръщането на спора в пълноценна война сред Русия и НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР