Генерал Джоузеф Дънфорд, най-високопоставеният военнослужещ в армията на САЩ, заяви,

...
Генерал Джоузеф Дънфорд, най-високопоставеният военнослужещ в армията на САЩ, заяви,
Коментари Харесай

САЩ планират военни действия в Сирия, в случая че бъдат използвани химически оръжия в Идлиб

Генерал Джоузеф Дънфорд, най-високопоставеният военнослужещ в армията на Съединени американски щати, съобщи, че води „ обикновен разговор “ с президента Тръмп за вероятните разновидности за военна реакция в случаи че държавните сили в Сирия подценен предизвестията на Вашингтон и изполват химически оръжия при предстоящото нахлуване против Идлиб, съобщи Ройтерс.

„ Водим разговор, обикновен разговор с президента, с цел да сме сигурни, че той е осведомен с нашия проект за деяние при положение, че бъдат употребявани химически оръжия. Той чака от нас да имаме разновидности за военно деяние и да го осведомяваме за  тяхното развиване. “, сподели Дънфорд пред кореспонденти по време на свое посещаване в Индия.

По-рано тази седмица новият представител на Съединени американски щати за Сирия Джим Джефри съобщи, че има „ доста доказателства, че сирийските държавни сили приготвят химически оръжия в провинция Идлиб.

От Белия дом предизвестиха, че Съединени американски щати и техните съдружници ще реагират „ бързо и съответно “, в случай че сирийската войска употребява химически оръжия в Идлиб. В предишното президентът Доналд Тръмп утвърди две бомбени набези против Сирия поради потребление на химически оръжия - през април 2017 година и април 2018 година

Началникът на генералния щаб на френските въоръжени сили ген. Франсоа Льокоантр съобщи през седмицата, че Франция също е подготвена да нанесе удари по обекти в Сирия в случай че бъдат употребявани химически оръжия в държавната атака за отвоюване на северната провинция Идлиб.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР