Генерал Армагедон дисциплинира и стабилизира руските сили в Украйна, пише

...
Генерал Армагедон дисциплинира и стабилизира руските сили в Украйна, пише
Коментари Харесай

„Дейли телеграф“: Генерал Армагедон дисциплинира и стабилизира руските сили

Генерал Армагедон дисциплинира и стабилизира съветските сили в Украйна , написа във в. " Дейли телеграф " журналистът Джеймс Килнър.

Сергей Суровикин е рисков съперник за украинците, които възнамерява да ги подчини благодарение на студа. Той стабилизира фронтовите линии на съветските сили , откогато пое командването през октомври, и дисциплинира армията на Кремъл, акцентира Килнър.  

Според анализатори организационните качества и безскрупулността на Суровикин го трансформират в рисков съперник за украинската войска. " Той е може би най-компетентният пълководец, който Русия е назначавала досега ", споделя Дара Масикът, старши откривател по политически въпроси в американския мозъчен концерн " Ранд корпорейшън ".

С уровикин пое командването на съветските сили в Украйна в миг, в който те бяха дезорганизирани и деморализирани, отбелязва Килнър. Настъплението им в Харковска област в Североизточна Украйна бе отблъснато, контролът им върху южната Херсонска област отслабваше, а благодарение на далекобойната си артилерия, западно произвеждане, украинските сили унищожаваха снабдителните линии на руснаците. Тласкан от обезверената мисъл, че би трябвало да реализира поврат, съветският президент Владимир Путин назначи военачалник Суровикин, 56-годишен деец от акциите в Сирия и Чечения, за командващ съветските сили в Украйна.

Първото предизвикателство за Суровикин беше да убеди Путин да позволи евакуиране на съветските сили от Херсон , най-важното обитаемо място, завладяно от Русия след нахлуването на войските ѝ в Украйна през февруари. " По време на тази интервенция имаше прогнози, че изтеглянето към другия бряг на реката ще докара до тежки загуби за съветските сили. Това не се случи ", разяснява Масикът.

След като се изтеглиха, съветските бойци изкопаха мрежа от окопи, съобразена с естествените дадености на река Днепър и сложна за продупчване от украинските сили.

Суровикин е именуван Генерал Армагедон, тъй като нанасяше удари против цивилни региони на Сирия през 2017 г ., когато беше пълководец на съветските сили, които се сражаваха на страната на сирийския президент Башар ал Асад. Анализатори настояват, че в този момент той следва същата тактика. Понастоящем съветските сили всекидневно подлагат Херсон на артилерийски обстрел и поразяват гражданска инфраструктура из цяла Украйна с ракети и дронове. Целта на Кремъл е ясна, споделят анализатори: тя е да бъде пречупена волята на украинците , които ще бъдат принудени да се оправят с температури от порядъка на минус 20 по Целзий, без да имат отопление и електричество.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР