Gemcorp дойдоха при нас с представители на американското посолство, заяви

...
Gemcorp дойдоха при нас с представители на американското посолство, заяви
Коментари Харесай

Американското посолство посочило Gemcorp на правителството за сдека от $1,5 млрд

" Gemcorp " пристигнаха при нас с представители на американското посолство, съобщи вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев пред Нова ТВ по отношение на меморандума за съдействие за инвестиция от 1 млрд $ в чиста сила.

Цeлтa нa тoзи мeмopaндyм, съгласно известие на Министерството на енергетиката, e paзpaбoтвaнeтo нa плaн oт чacтния ceĸтop зa дeĸapбoнизaция нa пpoизвoдcтвoтo нa eнepгия, yвeличaвaнe нa бaзoвoтo нaтoвapвaнe нa eлeĸтpичecĸaтa мpeжa и нaмaлявaнe нa зaвиcимocттa oт внoca нa eнepгия. Плaнът щe нaпpaви пpeглeд нa peшeниятa зa paзpaбoтвaнe нa пpoeĸти, финaнcoвoтo cтpyĸтypиpaнe и финaнcиpaнe. Haмepeниeтo e дa ce пpивлeĸaт eвpoпeйcĸи и aмepиĸaнcĸи дocтaвчици нa финaнcиpaнe и тexничecĸи peшeния в бългapcĸия eнepгиeн ceĸтop.

Зад фонда " Gemcorp " прозира съветският олигарх Алберт Авдолян, само че това Василев научил през последните дни от медийни изявления.

За Василев наличието на търговски аташе на обещано посолство при договарянията с държавното управление е задоволителна гаранция, че зад съответната компания или фонд стои непознатата страна.

" Твърдението за съществуване на съветски капитали в собствеността на компанията изрично не дава отговор на истината и неговото тиражиране съставлява подправена вест, която визира положителното име и известност на компанията ", се споделя в изказване на фонда, публикувано през днешния ден.

Оттам прецизират, че през октомври 2020 година Gemcorp Holdings Limited (GHL) минава през процедура по изкупуване на дяловото присъединяване на своя съветски вложител като през декември 2020 година изкупуването на инвестицията на фонда е завършило. Оттогава няма нито съветски вложители, нито съветски капитали в нито една компания от Gemcorp Grouр. Към сегашния миг Gemcorp Holdings Limited (GHL) е 100% благосъстоятелност на своите чиновници и е основана в Лондон, Англия, прецизират от холдинга. Оттам декларират, че GHL няма да взе участие по никакъв метод в планове, свързани или финансирани от Плана за възобновяване и резистентност на България, няма да работи с български бюджетни средства или еврофондове.

От Gemcorp отхвърлят да имат някакво отношение към обявени от държавното управление планове за създаване на цех за акумулатори в страната.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР