ГДБОП разби сайт за незаконното използване на литературни произведения и

...
ГДБОП разби сайт за незаконното използване на литературни произведения и
Коментари Харесай

Купували ли сте учебници от този сайт? ГДБОП го разби

ГДБОП разруши уебсайт за противозаконното потребление на литературни творби и учебници за разнообразни специалности във висши образователни заведения, като обекти на авторското и сродни на него права. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Установен е притежателят на уеб страницата, разпространявал голям брой копия на учебници и книги, които се предложили за продажба на занижени цени, както посредством уеб страницата, по този начин и посредством няколко копирни центъра на територията на София. Според данните досега, предлаганите литературни творби като обекти на авторското право и сродните му права са над 13 000. Разпространение е осъществявано без нужното по закон единодушие на създателите и правоносителите.

В хода на работата е изяснено още, че ползвайки уеб страницата, потребителите му са заразявали компютърните си системи със злотворен програмен продукт. Иззети са документи и цифрови устройства, посредством които се е осъществявало противозаконното препредаване.

С оглед установените голям брой нарушавания на правата върху обекти на интелектуалната благосъстоятелност, достъпът до уеб страницата е прекратен. 
 
Операцията е осъществена в съгласуваност с Европол в границите на ЕMPACT /програма за мултидисциплинарно и многоведомствено оперативно съдействие за битка с проведената престъпност на равнище Европейски Съюз с предпочитана активност по битка и разрушение на незаконни мрежи и незаконни действия на самостоятелни бизнесмени, участващи в закононарушения против интелектуална благосъстоятелност, ръководена от Република България/.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР