ГДБОП и Главна дирекция Национална полиция разбиха организирана престъпна група

...
ГДБОП и Главна дирекция Национална полиция разбиха организирана престъпна група
Коментари Харесай

Разбиха организирана престъпна група за трафик на мигранти

ГДБОП и Главна дирекция " Национална полиция " разрушиха проведена незаконна група за трафик на хора. Спецоперацията е извършена под управлението на Окръжната прокуратура в Бургас на 19 януари.
Разследването по случая е почнало още през 2022 година Били са открити трима участници в незаконната скица и е обезпечено дълготрайно наблюдаване върху тях. Извършени са претърсвания на адрес на територията на столицата. Иззети са документи, отнасящи се към незаконната активност, мобилни телефони, употребени от участниците за връзка и подаване на координати през мобилните приложения за криптирана връзка, бележки.
Групата е работила по отработена скица. Нелегалните мигранти, главно сирийски жители, са били прехвърляни през турско-българската граница в региона на Бургас. След това били извеждали до авансово избрани точки наоколо до морския град. Впоследствие, с обезпечен превоз, чужденците по групи от 15 до 30 индивида били откарвани до София, където за известно време били настанявани в квартири с обезпечена храна. 
След това се провело незаконното им превеждане през българо-сръбската граница. За безпроблемното транспортиране по маршрута организираната незаконна група е употребила „ отцепващи “ коли. За всичко това всеки от мигрантите заплащал към 3 000 до 4 500 евро, като през времето цените са се променяли.
След 24-часовото задържане на тримата участници в незаконната скица, на двама от тях Окръжна прокуратура-Бургас е повдигнала обвинявания и им е наложила ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ и „ подписка “.
Операцията е извършена от чиновници на отдел „ Трансгранична проведена престъпност “ в ГДБОП и отдел „ Криминална полиция “ в ГДНП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР