„Газпром“ разкри информация за активите си на територията на Англия

...
„Газпром“ разкри информация за активите си на територията на Англия
Коментари Харесай

„Газпром“ разкри информация за активите си във Великобритания


„ Газпром “ разкри информация за активите си на територията на Англия и Уелс, измежду които и пакет от акции от Nord Stream 2 AG, което не значи налагане на някакво задължение върху тези активи, се споделя в известие на компанията.

„ Днес „ Газпром “ получи единодушие от Министерство на енергетиката на Русия за откриване на информация за активите си на територията на Англия и Уелс по искане на британския съд и действайки добросъвестно разкри тази информация по реда, очакван от съда. Сред тези активи е принадлежащ на „ Газпром “ пакет от акции от Nord Stream 2 AG, намиращ се в заемодател. Това не значи ново утежнение върху акциите на Nord Stream 2 AG или прехвърлянето им под някаква форма в интерес на „ Нафтогаз Украйна “, се споделя в известието.

„ Още на 22 юни „ Газпром “ разбра, че британският съд на 18 юни е забранил каквито и да е покупко-продажби с активи на „ Газпром “ на територията на Англия и Уелс “, прецизират от компанията.

„ Предвид подаденото искане за анулация на решението на Стокхолмския арбитраж по контракта за пренос на газ от 28 февруари и решението на шведския съд за прекъсване на неговото осъществяване, „ Газпром “ ще продължи да пази правата си с всички законови средства “, се отбелязва в известието.

„ Освен това абсолютно, „ Газпром “ ще продължи да оспорва всички дейности на „ Нафтогаз “ по осъществяване на решението на Стокхолмския арбитраж. Шведският съд еднопосочно постанови, че осъществяването би трябвало да бъде спряно до решението по нашето искане до апелативния съд. „ Газпром “ продължава също по този начин да оспорва решенията на Стокхолмския арбитраж по разногласието с „ Нафтогаз Украйна “, защото счита, че тези решения са взети в съществени нарушавания “, разяснява пред публицисти заместник-председателя на „ Газпром “ Александър Медведев, представен от съветските организации.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР