„Газпром“ признава, че приетите през август тази година нови санкции

...
„Газпром“ признава, че приетите през август тази година нови санкции
Коментари Харесай

Газпром признава, че заради санкциите на САЩ са под заплаха не само строящите се, но и съществуващите експортни газопроводи


„ Газпром “ признава, че признатите през август тази година нови наказания на Съединени американски щати основават опасности за всички експортни газопроводи – както за съществуващите, по този начин и за тези, които се строят, само че за точна оценка са нужни ясни мнения от Министерство на финансите на Съединени американски щати.

В оповестеният във вторник тримесечен доклад на „ Газпром “ се споделя: „ Законът от 2 август 2017 година основава риск за екстериториално използване на някои санкционни ограничавания от Съединени американски щати и може да се отрази негативно върху задграничните лица в обособените нови планови компании “.

„ След подписването от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп влезе в действие законът от 2 август 2017 година, който в частност дава право на президента на Съединени американски щати за съгласуване на дейностите със съдружниците на Съединени американски щати по въвеждане на избрани ограничения, свързани със глобите по повод всеки, който умишлено след приемането на закона от Съединени американски щати е направило вложения или продава артикули, доставя технологии, или оказва услуги на Руската федерация (за сума над 1 млн. $ или общо в разстояние на година сума от над 5 млн. $ ) в бранша на строителството и обслужването на съветските тръбопроводи, експортиращи енергийни запаси “, се установи в доклада.

„ Въвеждането на глобите може да сътвори опасности както за реализацията на перспективните газопроводни планове „ Турски поток “ и „ Северен поток 2 “, по този начин и във връзка с обслужването на настоящите експортни газопроводи, такива като „ Северен поток “ и „ Син поток “, признават създателите на доклада.
„ По-точна оценка на посочените опасности е допустима единствено при положение на използване на специфични актове от президента на Съединени американски щати, ориентирани към реализация на посочените пълномощия, а също при издание на публични уточнения или тълкувания от страна на министерство на финансите на Съединени американски щати “, означават от „ Газпром “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР