Газпром“ отново спря подаването на газ по Северен поток“. Спирането

...
Газпром“ отново спря подаването на газ по Северен поток“. Спирането
Коментари Харесай

Газпром е спрял подаването на газ към Германия за 4 дни

„ Газпром “ още веднъж спря подаването на газ по „ Северен поток “. Спирането е за четири дни поради техническа инспекция, оповестиха от съветския тръст. Това оставя страни като Германия без газови доставки за този интервал.

" Газпром " изясни, че спирането е поради ремонт на последния настоящ газопомпен елемент, съобщи БНР.

Подаването на съветски газ по газопровода „ Северен поток “ е изцяло спряно и стартира ремонт на единствения останал в употреба газопомпен елемент на компресорна станция „ Портовая “, се споделя в известие на съветския държавен газов монопол " Газпром ".

След привършване на работата и при липса на механически неизправности на оборудването преносът на газ ще бъде възобновен на 2 септември. „ Газпром “ обаче ще продължи да подава единствено 20% от контрактувания газ, което са 33 милиона кубически метра дневно.

Русия понижи подаването още на 27 юли, като причина за това съгласно нея е насилственото прекъсване на няколко газови турбини.

Германия твърди, че турбините не пречат на естественото подаване на газ, а Москва търси претекст да не извършва контракта си.

Междувременно унгарският външен министър Петер Сиярто заяви, че Унгария е подписала контракт с " Газпром " за доставка на спомагателни 5,8 млн кубически метра газ на ден. Това по думите му ще помогне на страната да избегне налагането на ограничавания върху потреблението на газ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР