„Газпром“ обяви, че ограничават количеството газ за Германия до под

...
„Газпром“ обяви, че ограничават количеството газ за Германия до под
Коментари Харесай

Германия бие аларма: „Газпром“ иска да повиши цените с намалени доставки

„ Газпром “ разгласи, че лимитират количеството газ за Германия до под 70 милиона кубически метра дневно – много под половината от сегашната норма.

Причината, която се показва, е закъснение при доставки на съоръжение за ремонт по газопровода „ Северен поток-1 “ от страна на немската компания Siemens. Според немския министър на стопанската система решението е политическо, а не техническо.

Първоначално във вторник „ Газпром “ разгласи, че понижава доставките по „ Северен поток 1 “ от 167 милиона кубически метра дневно на 100 милиона, само че по-късно в сряда посочи, че ще бъдат понижени в допълнение до 67 милиона кубични метра.

В сряда „ Газпром “ понижи доставките на газ и за Италия с към 15%.

„ Оставам с усещането, че случилото се е политическо, а не механически целесъобразно решение и ще би трябвало да изчакаме, с цел да забележим по какъв начин ще се отрази на европейския и немския газови пазари. По предписание доставчиците постоянно са успявали да намерят газ от други източници. В Германия също нямаме проблем с доставките. Със сигурност обаче ще би трябвало да изчакаме два-три дни, с цел да получим цялостна визия за това по какъв начин се развиват нещата в този момент “, съобщи Роберт Хабек – министър на стопанската система на Германия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР