Газовият и електроенергийният оператори на България изпълняват проекти за над

...
Газовият и електроенергийният оператори на България изпълняват проекти за над
Коментари Харесай

Газовата и електропреносната мрежи повишават киберсигурността си с над 16 млн. евро

Газовият и електроенергийният оператори на България извършват планове за над 16 млн. евро за повишение на киберсигурността на мрежите си, съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова. В петък тя се включи в проведена от Военната академия конференция " Енергийна и градска киберсигурност, България 2019 ".

" Всеки един проблем във връзка с киберсигурността в енергийния бранш може да докара до съществени опасности във връзка с икономическото и общественото развиване на страната “, означи Петкова е незабавно посочи, че държавното ръководство в енергийния бранш работи извънредно отговорно за гарантиране киберсигурността в бранша.

Тя напомни, че през месец май 2019 година " Булгартрансгаз " получи безплатна финансова помощ за два плана за киберсигурност в обща стойност 760 хиляди лева Единият план планува сдружението да сътвори лична лаборатория за киберсигурност и среда за отбрана на сериозни данни и осведомителни системи. Другият е за внедряване на система за осведомителна сигурност.

През лятото пък " Електроенергиен систематичен оператор “ стартира да извършва три плана за киберсигурност за близо 16 млн. евро, финансиране с евросредства. Те ще покачат сигурността на мрежите в електрическата система и съхранението на данни, уточни Петкова.

" В рамките на енергийното ведомство сме създали поредност от ограничения и политики, които реализират координацията сред всички енергийни предприятия в областта на киберсигурността “, сподели още тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР