Газовите потоци, течащи от Германия към Франция, са напълно спрели

...
Газовите потоци, течащи от Германия към Франция, са напълно спрели
Коментари Харесай

Газовите потоци от Германия към Франция спряха

Газовите потоци, течащи от Германия към Франция, са изцяло спрели още от 15 юни, сочат данни на френския мрежови оператор " Же Ар Те газ " (GRTgaz), представени от Ройтерс и Франс прес. За прекъсването виновност имат лимитираните съветски доставки, показва компанията.

GRTgaz остава нащрек предвид на идващия зимен сезон и приканва доставчиците да не престават да попълнят хранилищата колкото се може повече, се споделя в прессъобщение на сдружението, което е част от френската енергийна компания " Анжи " (Engie).

" От 15 юни GRTgaz записва прекъсване на физическите потоци газ сред Франция и Германия. В началото на годината те възлизаха на 60 гигавата/час на ден, което е към 10% от потенциала на интерконектора ", се споделя в известието.

GRTgaz обаче прибавя, че това не основава опасности за снабдяването с газ на Франция през лятото, защото е налице отплата с повишение на доставките от Испания и с увеличението на потенциалите на терминалите за метан.

Към момента хранилищата във Франция са цялостни на 56 %, което е повече от нормалните 50 на 100 към този интервал на годината.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР