Газовите печки убиват 40 000 европейци всяка година, съобщава .Готварските

...
Газовите печки убиват 40 000 европейци всяка година, съобщава .Готварските
Коментари Харесай

Газовите печки убиват 40 000 европейци всяка година

Газовите печки убиват 40 000 европейци всяка година, оповестява.

Готварските печки бълват нездравословни газове, свързани със сърдечни и белодробни болести, само че специалистите предизвестяват, че има малко социална информираност за техните рискове. Средно потреблението на газова печка бръсне съвсем две години от живота на човек, съгласно изследване на семействата в Европейски Съюз и Англия.

" Степента на казуса е доста по-лоша, в сравнение с си мислехме ", споделя водещият създател Хуана Мария Делгадо-Саборит, която управлява лабораторията за проучване на здравето на околната среда в университета „ Jaume I ” в Испания.

Изследователите приписват 36 031 ранни смъртни случая всяка година на газовите готварски печки в Европейски Съюз и още 3928 във Англия. Те споделят, че оценките им са консервативни, тъй като са разгледали единствено резултатите върху здравето на азотния диоксид (NO 22), а не други газове като въглероден оксид и бензен.

Всяко трето семейство в Европейски Съюз готви с газ, като нараства до 54% от семействата във Англия и над 60% в Италия, Холандия, Румъния и Унгария. 

Докладът, който беше подсилен от Европейската фондация за климата, надгражда проучванията предходната година, които мерят качеството на въздуха в домовете, с цел да се откри какъв брой доста готвене с газ усилва замърсяването на въздуха в пространствата. 

Европейски Съюз стегна разпоредбите си за качеството на въздуха навън този месец, само че не е определил стандарти за качеството на въздуха в затворени пространства. Европейският алианс за публично здраве (EPHA) прикани политиците да отстранен газовите готварски печки, като дефинират ограничавания за излъчванията, оферират пари, с цел да оказват помощ за прекосяването към по-чисти печки и принуждавайки производителите да етикетират готварските печки с рисковете от замърсяване, написа още The Guardian.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР