Газът, който взимаме от Гърция, е руски.Това признание смутолеви в

...
Газът, който взимаме от Гърция, е руски.Това признание смутолеви в
Коментари Харесай

Петков: Газът, който взимаме от Гърция, е руски. Борисов трябва да се пенсионира, пречи за Шенген!

Газът, който взимаме от Гърция, е съветски.

Това самопризнание смутолеви в несвързания поток от думи някогашният министър председател Кирил Петков пред Нова тв, като по този метод се разграничи от думите на Асен Василев от нощес, че България не получава съветски газ от медиатори.

По думите му, Бойко Борисов би трябвало да се пенсионира. Крадял по 3-4 милиарда на година.

„ Дори и в Европа европейските водачи ми споделяха: „ Борисов би трябвало да се пенсионира. Една от аргументите, заради която не ви пускаме в Шенген, е инцидентно Борисов да не влезе още веднъж в ръководството. Ние не му имаме вяра на този човек. Всеки един политик би трябвало да знае по кое време е вярното време да се отдръпна. За Борисов това време от дълго време мина. Това ми го сподели един от министър-председателите на масата в Брюксел “, описа Петков.

Той акцентира, че президентът Румен Радев не е политически конкурент на Политическа партия. Добави, че в случай че до края на август не проработи газовата връзка с Гърция, ще излезе на митинг, защото това би било съзнателно деяние на служебното държавно управление.

Бившият министър председател неведнъж акцентира, че неговото държавно управление се е справило с рецесията към газа и е оставило добра вероятност на наследниците си.

Петков е на мнение, че България не би трябвало да разчита на " Газпром " за доставките на газ тази зима. " Проблемът не са рублите, а сигурността на доставките. Представете си, че тъкмо стартира отоплителния сезон и стопират подаването. Ако тази зима не сме подвластни от " Газпром ", това е най-хубавото нещо за България ", разяснява Кирил Петков.

Петков съобщи, че в никакъв случай не е казвал, че доставяния американски газ ще бъде 4 пъти по-евтин, той имал поради, че в случай че гръцката връзка работи, то природния газ тогава ще е на ниска цена. „ От Гърция са си придвижили хартията, от наша страна акт 15 и акт 16, по тръбата газ към този момент има “, съобщи Кирил Петков.

За изказванията, че купуваме съветски газ, само че през медиатори, Петков реши да цитира Асен Василев, че договорът с „ Газпром “ не е спрян. „ Когато аз отидох да договарям, не съм го правил с медиатори на „ Газпром “, а с най-голямата газова компания. „ Булгаргаз “ продължи да купува от свободните пазари и видяхте, че газът не спря за никого “, съобщи още Петков и посочи, че какво идвало от гръцките снабдители, той не можел да знае и дали молекулата е съветска. И след това добави: " Но, да, газа, който взимаме от Гърция, е съветски ".

" Втечненият газ от Съединените щати е най-хубавият вид за България ", акцентира в студиото на „ Здравей, България” някогашният министър-председател. По думите му той е преговарял персонално с доставчиците, без медиатори.

„ Офертата за седемте танкера е в границите на рамковия контракт и тя е наложителна. С други думи, в случай че България изиска тези танкери, предлагащата компания не може да откаже.

За октомври и ноември бяхме подготвени с опция корабът да се паркира в Гърция. Не искахме да ги подпишем, тъй като не искахме в последните 2-3 дни на държавното управление да кажат

„ Те подписаха еди какви си газови договори”. Искахме да дадем късмет на идващия кабинет да направи оценка. Седемте танкера бяха с цена 30 $ под европейския пазар в този миг ", съобщи той.

„ За 24 часа „ Газпром” спря подаването на природен газ, макар че имаме действителен контракт. 2 седмици по-късно към този момент имахме 2 кораба, които пътуваха към нас и бяхме договорили пристанище в Турция. С други думи, в средата на най-голямата рецесия, когато войната се разгаряше, за две седмици успяхме да паркираме корабите. Хубавото е, че седемте танкера идват дирено от производител. Най-голямата американска компания в света ги дава, няма медиатори. Само би трябвало да кажат 2 кораба отиват в Гърция през октомври и ноември, нататък се договарят с Турция, в случай че би трябвало. Аз потвърдих, че това може да се направи за две седмици”, разясни Петков.

По думите му България е имала алтернатива дали да купи американски полутечен газ.

„ Когато едната страна е задължена да ти продаде, а другата не е задължена да купи – това се назовава алтернатива. Тази алтернатива нормално коства пари. Успяхме да договорим това да не коства на България нищо”, сподели още някогашният министър председател.

На въпрос какъв брой би коствало това на хората, Петков съобщи следното:

„ Ако цената на корабите е с 30 $ под европейската, което е почти 30 евро, регазификацията и преноса не може да е повече от 10 евро. Това е таванът, който може да коства без значение от кой взимаш слотовете.

С други думи договорихме с към 20 евро под пазарната цена алтернатива на България да го вземе. Като се разгласи спешния щаб за многото ужасно нещо, което идвало, в него не се предложения никой от „ Булгаргаз”. Никой не се обади на тази компания, която беше подготвена да отстъпи слота за октомври. Американската компания също не беше потърсена най-малко първата седмица.

Въпросът е какво прави този спешен щаб по-точно? Да не се заключи октомврийският и ноемврийският транспортен съд е огромен риск. Когато завъртяхме крана на интерконектора и Борисов се упражняваше с нелепости, че няма нищо в крана. В него имаше към този момент налягане в гръцката връзка от 40 бара. Тогава акт 14 беше подписан, в този момент ни трябват акт 15 и 16. Те умерено могат да се издават от българските управляващи до края на август. Ако не проработи през септември газовата връзка с Гърция, в действителност ще настоявам, че има закъснение нарочно”, посочи Кирил Петков.

" Ако до 19 август служебното държавно управление не удостовери офертата със седемте танкера, това е риск. Голям риск е да не се заключат октомврийския и ноемврийския транспортен съд ".

Петков разяснява и митингите пред президентството. " Аз не виждам против или срещу президента. Въпросът е, в случай че да вземем за пример видя, че изпускаме опцията за втечнения газ и стартираме да плащаме в рубли - ето това би ме предиздвикало да изляза да стачкувам пред президентството. Има и неща, които виждам, че служебното държавно управление продължава да ни следва - като да вземем за пример контрола на Капитан Андреево.

Петков съобщи още, че на този стадий не знае дали „ Продължаваме промяната” ще се явят дружно с „ Демократична България” с общи листи на идните избори.

Бившият министър председател разяснява и думите на Борисов, че не би се коалирал с " Продължаваме Промяната ".

" Държавата и ГЕРБ не могат да се реформира поради Борисов. И заради тази причина няма по какъв начин да има обща коалиция. Той знае доста добре, че при една работеща правосъдна система той ще върви в пандиза ", съобщи Петков.

По думите му, Бойко Борисов би трябвало да се пенсионира.

„ Дори и в Европа европейските водачи ми споделяха: „ Борисов би трябвало да се пенсионира. Една от аргументите, заради която не ви пускаме в Шенген, е инцидентно Борисов да не влезе още веднъж в ръководството. Ние не му имаме вяра на този човек.Всеки един политик би трябвало да знае по кое време е вярното време да се отдръпна. За Борисов това време от дълго време мина. Това ми го сподели един от министър-председателите на масата в Брюксел “, описа Петков.

Според него всеки един политик би трябвало да знае по кое време е вярното време да се отдръпна, а по думите му времето на Борисов от дълго време е минало.

На въпрос дали президентът Румен Радев му е политически конкурент, Петков отговори добродушно: „ Не, той няма да се явява на изборите “. Бившият министър председател предложи на сегашния държавен глава деликатно да следи риториката си и да я базира на обстоятелства: „ Каза, че и аз, и Борисов сме били хвърлили едни тръби в полето. Това е безразсъден мотив “.

Вярвам, че хората видяха, че нашето държавно управление не искаше да се обогатим, а даде всичко от себе си да пребори корупцията, съобщи още Кирил Петков.

Той се изрече ласкаво за Българска социалистическа партия като акцентира, че левицата с нищо не е попречила на държавното управление да вземе " верните решения " и че когато е трябвало да се избира идеологията или праграматиката, Българска социалистическа партия е избирала прагматичното.

Българска социалистическа партия били „ флексабилни “ към Русия, само че не били спрели Петков и групировката му в политиките и не спирали държавното управление. Запитан дали няма несъгласие в думите му, тъй като Българска социалистическа партия непосредствено споделят, че желаят нов контракт с „ Газпром “, той счита че те просто желали газова сигурност.

„ Аз имам вяра, че българския народ видя, че ние не искахме да обогатим себе си и имам вяра, че в идващия праламент тези четири депутата ще бъдат на наша страна “, сподели още Петков и още веднъж дефинира водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов за троянски кон и някогашният министър председател не можел да бъде част от „ ялова коалиция “ и този път разчита, че ще има 121 депутата.

" План А ни е да се образуваме 121 депутати, което съгласно мен е доста действително.

План Б е да сме още веднъж в ялова коалиция с троянски кон като Слави Трифонов и където парите да отиват по неверен метод с неверни търгове при неверни хора, сподели още водачът на " Продължаваме промяната ".

За първи път някогашният министър председател Кирил Петков отговори на директен въпрос дали има връзка с Лена Бориславова, която бе шеф на политическия му кабинет.

Петков бе запитан какви са взаимоотношенията им.

" Това, което се видя е, че когато едни политици не крадат, не можеш да ги хванеш за каквото и да било, опитваш да ги залееш с жълта мръсотия. Под достолепието ми е да им обръщаме внимание. Това беше извънредно, в последния ден толкоз неща казахме, толкоз значими послания имахме към идната държавно управление. А в същия миг някакъв миг, някаква позиция на фотографа стана новината на деня дали тя му допира или не ме допира.А всички видяха, че това не е реалност. Всички се концентрираха там, а не в действителност какво става със седемте кораба. Тези мафиоти, които поставяме старания да им спрем парите, вършат всичко да ни очернят ", съобщи Кирил Петков в отговор на въпроса.

Той даде съвет на гласуващите, че има ли компромати, някой пробва да скрие нещо.

Относно контракта на Лена Бориславова с ББР, Петков съобщи, че това била най-хубавата адвокатска адвокатска фирма, която избира точно някогашната шефка на кабинета му и не вижда какъв бил казуса в заплатата от 8 хиляди на Бориславова, тъй като Борисов „ бил откраднал “ 4 милиарда.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР