Газа Сити. Най-малко седем палестинци са убити в петък от

...
Газа Сити. Най-малко седем палестинци са убити в петък от
Коментари Харесай

The Times: Най-малко седем палестинци са убити в петък

Газа Сити. Най-малко седем палестинци са убити в петък от израелските бойци, откакто протестиращите са мятали петролни бомби под прикритието на дима от запалени автомобилни гуми, написа английския вестник The Times .
Здравните управляващи в Ивицата Газа споделят, че повече от хиляда палестинци са ранени. Общо 29 са жертвите от началото на митингите, които съгласно ръководещите в тази палестинска територия „ ХАМАС “ се чака да продължат няколко седмици. Израел упреква ислямистката формация, че употребява митингите, с цел да реализира набези по израелската граница и неведнъж предизвестяват, че всеки опитал да премине границата ще бъде убит.
Хиляди палестинци са се събрали през вчерашния ден в пет палаткови лагера покрай граничната ограда. В един от тях като воин е посрещнат водача на „ ХАМАС “ в Ивицата Газа Яхия Синвар, където декларира, че „ светът би трябвало да чака нашия популярен поход, когато ще пробием границата и ще се молим в джамията Ал Акса (в Ерусалим – бел. ред.) “.
Джейсън Гринблат, специфичен делегат на американския президент Доналд Тръмп прикани палестинците да стоят надалеч от оградата, казвайки, че Съединени американски щати осъжда „ водачи, които приканват за принуждение или които изпращат протестиращи, в това число деца, знаейки че те могат да бъдат убити или ранени “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР