Гъвкавата парична политика предоставя уникален шанс на правителствата от еврозоната

...
Гъвкавата парична политика предоставя уникален шанс на правителствата от еврозоната
Коментари Харесай

Драги: Ниските лихви дават възможност за реформи

Гъвкавата парична политика дава неповторим късмет на държавните управления от еврозоната да проведат промените, нужни за поддръжка на растежа след повишението на лихвите, съобщи през днешния ден президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги, представен от Ройтерс.

" Изследванията, направени от ЕЦБ, не сочат безапелационно доказателство, че високите лихви водят до повече промени ", посочи Драги на конференция във Франкфурт.

Според него в действителност е тъкмо противоположното - по-ниски лихви могат да насърчат промените, защото водят до по-добра макроикономическа среда.

" С гъвкавата валутна политика в този момент имаме неповторим късмет да вземем тези ограничения ", добави Марио Драги.

Ръководителят на ЕЦБ съобщи, че държавните управления би трябвало да създадат по този начин, че промените в поддръжка на бизнеса да основат стопански изгоди за всички, осведоми Асошиейтед прес.

По думите на Драги страните, които смекчават закрилата на трудещите се и вършат по-гъвкави разпоредбите за наемане от фирмите, би трябвало също да създадат стъпки за по-сигурни работни места и преквалификация на работещите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР