Гъстият смог над Банкок е причинил кръвотечение от очите и

...
Гъстият смог над Банкок е причинил кръвотечение от очите и
Коментари Харесай

Кръв потече от носовете и очите на хора заради смога в Банкок

Гъстият смог над Банкок е предизвикал кръвотечение от очите и носа на жителите на 8-милионния град, оповестява Агенция Франс Прес.

Дебелата пелена от фини прахови частици и токсични субстанции, е обхванала компактно тайландската столица през последните две седмици. Проблемът със замърсяването е достигнал такива размери, че даже домашните любимци всеобщо страдат от заболявания, породени от него.

Сред главните причинители са огромният трафик, градежите, промишлеността, нерегламентираното изгаряне на отпадъци и даже барбекюта. Много от жителите на мегаполиса са почнали да страдат от белодробни инфекции, да кашлят или кихат кръв, както и да имат кървене от носа и очите. Живеещите в града животни са посочили същите белези - кръв по носа и белодробни инфекции.

Властите на страната търсят способи за оправянето с рецесията, само че няма изгледи за бързото ѝ отшумяване. Управата на града е почнала даже да употребява дронове, които да пръскат вода, с вярата, че ще понижат финните прахови частици във въздуха. Армията на страната пък е била изпратена във всички заводи и фабрики в Банкок, с цел да следи за нерегламентирани действия.

Движението на дизелови коли в града е било неразрешено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР