Гас Грийнсмит няма да кара през новия сезон в световния

...
Гас Грийнсмит няма да кара през новия сезон в световния
Коментари Харесай

Грийнсмит напусна М-Спорт

Гас Грийнсмит няма да кара през новия сезон в международния рали шампионат за М-Спорт, удостовери през днешния ден отборът. Миналата година британецът се състезава с цялостна стратегия в WRC зад кормилото на Пума Rally1 и приключи 10-и в крайното класиране.

През 2021 Гас завоюва първата си скоростна права в WRC - в рали “Монте Карло ”, само че пък не съумя да извърши другата си цел - да запише първия си подиум в международния шампионат. Миналата година най-хубавото класиране на Грийнсмит се оказаха двете му пети места в първите два старта - “Монте Карло ” и “Швеция ”.

Очакваше се, че и тази година Грийнсмит ще кара с цялостна стратегия за М-Спорт, само че в края на предходната седмица се появиха информации, че Гас се пробва да договаря с Тойота за четвъртата кола на отбора за новия сезон. Шефът на Тойота Яри-Мати Латвала удостовери за договарянията, само че разясни, че Грийнсмит е желал цялостна стратегия за новия сезон, а отборът не може да му я предложи.
 Танак: Мисля, че имаме късмет за купата Танак: Мисля, че имаме късмет за купата
До през днешния ден се смяташе, че Гас въпреки всичко ще остане в М-Спорт, въпреки и с лимитирана стратегия, само че очевидно и това няма да стане.
 Еванс започва тестванията на Тойота Еванс започва тестванията на Тойота
М-Спорт към този момент удостовери цялостна стратегия за 2023 за Ойт Танак и Пиер-Луи Лубе, като първо се смяташе, че Грийнсмит ще кара с цялостна стратегия, а Лубе ще взе участие в 10 ралита.
 Защо Льоб пропуща рали „ Монте Карло ”? Защо Льоб пропуща рали „ Монте Карло ”?
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР