Гърция вече е страна по международно споразумение за изграждане на

...
Гърция вече е страна по международно споразумение за изграждане на
Коментари Харесай

Гръцкият парламент одобри споразумението за строежа на прекия конкурент на Турски поток

Гърция към този момент е страна по интернационално съглашение за създаване на Източносредиземноморския газопровод (EastMed). Това стана факт откакто гръцкият парламент късно нощес утвърди и ратифицира съглашението, съобщи ТАСС.
Споразумението беше подписано в Атина от Гърция, Израел и Кипър на 2 януари. Против това съглашение е Турция - публично поради " правата на кипърските турци " върху находищата край Кипър, само че действително газопроводът е директна конкуренция и на съветския газ, който минава през " Турски поток " и Турция.
" Споразумението не е ориентирано против никого, само че е заобиколен отговор на провокациите на Турция ", е декларирал в Народното събрание министърът на енергетиката на Гърция Костис Хадзидакис, съгласно организация " Спутник ".
Гръцките комунисти нападнаха съглашението, като видяха зад него " дългата ръка на Съединени американски щати " - с цел да понижи енергийната взаимозависимост от Русия. Хадзидакис удостовери, че Съединени американски щати поддържат плана, само че настоя, че тръбата има историческо значение за Гърция, защото ускорява интернационалната ѝ политическа позиция и стратегическото съдействие с Кипър и Иразел, а наред с това разкрива работни места и предизвиква конкурентоспособността на вътрешния пазар за газ.
Предстои среща на междуправителствено равнище сред Гърция, Кипър, Израел, с наличие на представител на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР