Гърция въвежда нови по-строги мерки за ограничаване на разпространението на

...
Гърция въвежда нови по-строги мерки за ограничаване на разпространението на
Коментари Харесай

Новите мерки в Гърция няма да засегнат само елитните дивизии във футбола и баскетбола

Гърция вкарва нови по-строги ограничения за ограничение на разпространяването на ковид от 06:00 часа на 3 ноември. Към момента няма да се пристъпва към цялостно блокиране на страната. Гърция се разделя на две зони. В първата влизат областите, които сега са в равнище на риск „ зелен “ и „ жълт “ код. В тази зона продължава използването на досегашните ограничения.

Във втората зона на „ нараснал риск “ влизат областите, които сега са в „ оранжево “ и „ алено “ (цяла Северна Гърция и Атика). В тази втора зона продължава използването на досегашните ограничения като се прибавят и нови - затварят всевъзможен тип заведения (за хранене, кафенета, питейни и т.н). На заведенията за хранене е разрешено да работят на правилото доставка на храна за у дома или за пазаруване на място.
Както заместник-министърът на гражданската отбрана Никос Хардалиас разгласи, футболната Суперлига и баскетболното състезание ще продължат обикновено. Държавният секретар изключи двете най-хубави професионални лиги на съответните спортове от прекъсването на спортни събития в отборните спортове. Хардалиас разясни, че Суперлига 1 и Баскет лига са освободени от незабавните ограничения за ковид. В останалите категории има катанец за един месец. Това значи, че не всички национални категории ще бъдат дейни за идващия месец. Трябва да се означи, че и мачовете от европейските шампионати във футбола и баскетбола ще се организират обикновено.

По-конкретно, подсекретарят на гражданската отбрана съобщи: „ Във всички области, които са в „ аленото “, всички спортни събития са неразрешени, като се изключи Суперлигата, баскетбол А1 и Шампионската лига и Лига Европа. В същите региони до 9 души са позволени на церемонии и служби ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР