Гърция върви към ясно разграничение между дребни собственици(включително и българи),

...
Гърция върви към ясно разграничение между дребни собственици(включително и българи),
Коментари Харесай

Собственици на имоти в Гърция, включително и българи, ще се облагат с ДДС, ако ги дават под наем

Гърция върви към ясно разграничаване сред дребни собственици(включително и българи), които отдават парцелите си чартърен за няколко дни в годината на задгранични или гръцки гости, и притежатели или компании, които наемат по-голям брой парцели систематично по схемата за краткосрочно отдаване чартърен.

За да могат да продължат тази активност, последните ще подлежат на наредбите за комерсиална активност - т.е. наемите ще се таксуват с Данък добавена стойност, написа.

Проучва се предлагането на услуги като разчистване, при изискване че предлаганите услуги са в сходство с трудовото законодателство и лицата, заети в тези обекти, са регистрирани и обезпечени като всички чиновници. Това е изключително значимо в случаите на цели блокове от жилища и здания, чиито стаи се оферират за краткосрочно наемане и се управляват от заинтригувани лица, представляващи хотелска активност.
 Колко пари похарчи българинът това лято в Гърция и други топ дестинации, съгласно Revolut
Колко пари похарчи българинът това лято в Гърция и други топ дестинации, съгласно Revolut

С най-изтегляното приложение за банкиране в България разполагат близо 650 000 души у нас

Освен това се изследва дали за жилищните блокове да не бъде категорично посочено, че в случай че целият обект или жилищен комплекс се отдава чартърен на краткосрочни контракти, той ще се смята за туристическо настаняване и ще би трябвало да получи подобаващ лиценз.

Освобождаването от Данък добавена стойност върху събрания наем ще бъде непокътнато единствено в случай че бенефициентът на прихода е физическо лице и е записал до избран брой парцели в своя номер по Данък добавена стойност в платформата на Независимия орган за обществени доходи (AADE). Все още не е конкретизирано дали ще са два или три парцела, от които единият би трябвало да се употребява за лично прилагане.

Целта е да се обезпечи ред в бързо разрастващ се бранш, който постоянно работи в сивата зона сред хотели и парцели чартърен, както и да се подсигурява, че всеки случай получава заслужено данъчно и регулаторно отнасяне. Освен това има за цел да резервира характера на централните градски квартали и туристическите региони, както и да подсигурява, че парцелите са налични за дълготрайно отдаване чартърен.
 Мини Шенген: Предлагат да паднат границите сред България, Румъния и Гърция
Мини Шенген: Предлагат да паднат границите сред България, Румъния и Гърция

Никой не може да ограничи това право

Министерството на финансите към момента изготвя нужния законопроект в съдействие с Министерството на туризма и държавното управление, преди да бъдат взети окончателните решения.

Друго предложение на масата е да се наложат времеви ограничавания за продължителността от време през годината, през което ще бъде позволено краткосрочното отдаване чартърен на парцел, както и броя на парцелите в даден квартал, макар че към момента не е несъмнено дали гръцкото държавно управление ще получи пълномощието да направи това.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР