Гърция спешно поставя ограда, която да спре навлизането на нелегални

...
Гърция спешно поставя ограда, която да спре навлизането на нелегални
Коментари Харесай

Гърция спешно вдига ограда срещу мигранти по река Марица

Гърция незабавно слага ограда, която да спре навлизането на незаконни мигранти по река Марица.

Големи групи мигранти всеки ден вършат опити за влизане в страната, като слагат на риск живота на майки с деца, оповестяват локалните управляващи от Еврос.

Изграждането на оградата на сухопътната граница с Турция ще продължи, съобщи някогашният министър председател Кириакос Мицотакис в предизборната акция, съобщи БНР.

Единственият сектор от където всекидневно се вършат опити за влизане на незаконни мигранти е река Марица. Трафикантите ги транспортират с лодки до остров на реката и от там гръцките управляващи организират избавителни интервенции. За да се приключи този път, по разпореждане на управлението на министерството на защитата по неотложност се заменя съществуващата до в този момент телена ограда по поречието на реката с висока желязна бариера.

В същото време гръцките управляващи ускориха защитата по цялата сухопътна граница с Турция. Влизането по река Марица е рисковано, тъй като от там трафикантите прекарват доста майки с деца, оповестяват локалните управляващи.

Медиите оповестяват за телефонен диалог сред служебния министър на външните работи с турския му сътрудник за преодоляване на обстановката по границата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР