Гърция ще подпомага домакинствата при зареждане на автомобилите с гориво,

...
Гърция ще подпомага домакинствата при зареждане на автомобилите с гориво,
Коментари Харесай

Страната с най-скъпо гориво на Балканите ще отпуска между 30 и 50 евро на месечна помощ

Гърция ще подкрепя семействата при зареждане на колите с гориво, оповестяват локалните медии. За задачата тази заран започва платформата Fluel Pass.

Според решението на кабинета на премиера Кириакос Мицотакис всяко физическо лице, а също и упражняващите свободни специалности, които са данъчно пребиваващи в Гърция с заявен фамилен приход за данъчна 2020 година до 30 000 евро ще могат да изискат финансова помощ за покриване на разноските за гориво. Помощ ще се отпуска за месеците април, май и юни 2022 година
 Ще минат ли 5 лв. за литър бензинът и дизелът при ембарго на съветския недопечен нефт?
Ще минат ли 5 лв. за литър бензинът и дизелът при ембарго на съветския недопечен нефт?

При сегашните цени потреблението е фрапантно свито, а в случай че те скочат до над 4 лв., превозът би западнал, считат от Българската петролна и газова асоциация

По-конкретно 50 евро на месец ще получат притежателите на транспортни средства, разнообразни от мотоциклети-мотопеди, с главно местопребиваване в районите на Северно Егейско море, Южно Егейско море, Йонийски острови, Крит, в периферната единица на островите на Регион Атика, в Регион на Периферна Е единица на Тасос, на Регион Източна Македония и Тракия, на остров Самотраки на Регионална единица Еврос, на Регион Източна Македония и Тракия и на остров Амулиани на Регионална единица Халкидики, от региона на Централна Македония.

По 40 евро месечно ще получат действителните притежатели на транспортни средства, разнообразни от мотопеди, с главно местопребиваване в останалата част на Гърция.

По 35 евро на месец ще получат притежателите на мотоциклети - мотопеди, с местопребиваване в районите на Северно Егейско море, Южно Егейско море, Йонийски острови, Крит, в периферната единица на островите на района Атика и в периферната единица на Регион на Споради, Регион на Споради, на Регион Източна Македония и Тракия, на остров Самотраки от Регионална единица Еврос, на Област Източна Македония и Тракия и на остров Амулиани на Регионална единица Халкидики, от региона на Централна Македония.
 Комисия за защита на конкуренцията ревизира дали Обновена
Комисия за защита на конкуренцията ревизира дали " Лукойл " лимитира вноса на горива в страната

Повишаването на цените на избрани артикули би могло да съставлява нарушаване на Закон за защита на конкуренцията единствено в случай че не се дължи на пазарните процеси

По 30 евро ще получат притежателите на мотопеди с главно местопребиваване в останалата част на Гърция.

За бенефициентите, които изберат да употребяват цифрова дебитна карта, размерът на финансовата поддръжка се усилва с 5 евро.

Какви са цените на Балканите?

Според настоящите данни на уеб страницата Fuelo средата цена на бензина в Гърция е 4,03 лв., на дизела - 3,54 лв., а на пропан бутана - 2,20 лв.. За съпоставяне в България цената на бензина през днешния ден е приблизително - 2,95 лв., на дизела - 3,11 лв., а на пропан бутана - 1,60 лв..

В Сърбия беше натрапен таван на цените на горивата. В страната междинната цена на бензина през днешния ден е 2,88 лв., на дизела - 3,25 лв., а на пропан бутана - 1,76 лв..
 Цените на горивата може да се върнат до 2,80 лв. за литър до седмица
Цените на горивата може да се върнат до 2,80 лв. за литър до седмица

Гост в предаването Money.bg e Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, вносители и превозвачи на горива

В Румъния средата цена на бензина е 3,03 лв., на дизела - 3,33 лв., а на пропан бутана - 1,60 лв.. В Северна Македония цените са надлежно - 2,58 лв., 2,61 лв., 1,56 лв..

В Турция горивото остава най-евтино - 2,34 лв. за литър бензин, 2,71 за литър дизел и 1,44 лв. за литър пропан бутан.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР