Гърция ще наложи вечерен час и ще забрани музиката в

...
Гърция ще наложи вечерен час и ще забрани музиката в
Коментари Харесай

Солун под COVID ограничения заради висока заболеваемост

Гърция ще наложи вечерен час и ще забрани музиката в питейните заведения, кафенетата и заведенията за хранене. Това се постанова след увеличение на случаите на COVID-19, оповестиха от държавното управление в четвъртък, представени от " Ройтерс ".

Като цяло за страната броят на новозаразените е постоянен, само че случаите са се нараснали в Северна Гърция.

Министерството на гражданската отбрана съобщи, че град Солун и прилежащият район Халкидики, дружно с централния град Лариса, ще бъдат равнище 4 за седмица от 1 октомври.

Гърция мина през първата фаза на пандемията предходната година по-добре от доста други страни, само че тази година се видя мощно възобновление на заболяването и се сблъска с увеличение на броя на случаите през последните седмици.
 И в Гърция заговориха за затваряне на учебните заведения
И в Гърция заговориха за затваряне на учебните заведения

Властите вземат ограничения против пандемията

Страната заяви за 2232 нови инфекции и 33 смъртни случаи в четвъртък, с което общият брой на инфектираните от началото на пандемията до 655 767, а броят на смъртните до 14 828.

С население от 11 милиона души, страната до момента е сложила повече от 12 милиона първи дози ваксини. Около 58% от гърците са изцяло имунизирани.

Правителството се надява да усили броя им до 70 %. През септември, Гърция вкара наложителни седмични проби за всички неимунизирани служащи и чиновници, като се пробва да увеличи процентите на имунизации, изоставащи от междинното равнище за Европейския съюз.
 Новият
Новият " Мю " доближи до Гърция

Новият вариант не се въздейства от наличните ваксини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР