Гърция ще бъде без своя лидер Янис Адетокунбо на световното

...
Гърция ще бъде без своя лидер Янис Адетокунбо на световното
Коментари Харесай

Гърция няма да може да разчита на Янис Адетокунбо за световното първенство по баскетбол

Гърция ще бъде без своя водач Янис Адетокунбо на международното състезание. Шампионатът на планетата ще се организира в Индонезия, Япония и Филипините от 25 август до 10 септември.

„ След месеци работа и многочислени срещи с медицинския щаб е ясно, че не съм подготвен да се състезавам на равнището, което би трябвало да бъда, с цел да вземам участие на Световното състезание. Това не беше избор, а единствената ми опция да се върна на равнището на баскетбола, за което съм работил толкоз интензивно до момента в кариерата си. Изключително съм отчаян от този процес, само че това беше решение на медицинския щаб. Ще продължа да работя, с цел да съм подготвен за идващия път, когато името ми бъде упоменато. Моята персонална и нашата последна отборна цел е да се класираме за Олимпийските игри през 2024 година и ще бъде чест за мен да показва моя народен тим през идната година “, се споделя в част от изказването на Янис Адетокунбо, оповестено в обществената мрежа Twitter.

Янис Адетокунбо към момента се възвръща от интервенция на коляното, през която мина сполучливо на 5 юли. В последните седмици той бе под въпрос за международното състезание, като в лагера на гръцкия народен тим изчакваха резултатите от прегледите му в Съединени американски щати.

Everyone knows my passion and love for my National Team has and never will change. Since the conclusion of my NBA season I have been pushing my body to the limits to be the player I need to be to help our team achieve the goals we set.
But after months of work and multiple…
— Giannis Antetokounmpo (@Giannis_An34)

За последно Янис Адетокунбо игра за Гърция на Евробаскет 2022, като записва приблизително по 29.3 точки, 8.8 битки и 5 асистенции в общо 6 дуела.

Селекцията на Димитрис Итудис е в група C на международното състезание, дружно със Съединени американски щати, Йордания и Нова Зеландия. Мачовете от този поток стартират на 26 август.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР