Гърция се превръща в магнит за чужди капитали.Днес е много

...
Гърция се превръща в магнит за чужди капитали.Днес е много
Коментари Харесай

Гърция се превръща в магнит за чужди капитали

Гърция се трансформира в магнит за непознати капитали. ”Днес е доста значим ден освен за Игуменица, само че и за целия район Епир, който в действителност поема към нова ера от най-голямото си пристанище “. Това сподели гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис.

Гърция се трансформира в магнит за непознати капитали

„ Прехвърлянето на ръководството на пристанище Игуменица на огромен корабен колос като „ Грималди груп “ значи по-нататъшно развиване както за националната и локалната стопанска система.

Инвестиция, която ще бъде движеща мощ

Това е значима инвестиция със обилни доходи за Фонда за развиване на активите на Гърция от над 84 милиона евро. Инвестиция, която ще бъде движеща мощ на откриване на повече работни места.

„ Игуменица е третото по величина пристанище на страната, то е извънредно значима врата на страната, жизненоважна връзка за веригата за доставки и пазарите, всъщност е западната врата на страната към Европа. Мост за пасажери и артикули от и за Италия и в това време център, свързващ Йонийско и Адриатическо море с цялото югоизточно Средиземноморие. Следователно приказваме за значимо интернационално пристанище, което се надгражда и ще даде забележителен подтик на доста области на икономическия и обществения живот. ”

Мицотакис сподели, че в композиция с други планове, които ще бъдат изпълнени, префектура Теспротия ще се развие като туристическа дестинация.

Голям прогрес в Гърция

В пристанището на Игуменица ще бъде въведена технология за декарбонизация, с цел да се трансформира то в пристанище-модел на зеления преход.Партньорствата сред обществения и частния бранш са донесли огромен прогрес в Гърция.

“Гърция се трансформира в магнит за капитали отвън нейните граници ”, сподели Мицотакис в края на приветствието си на церемонията.

„ Днешното съглашение е още един крайъгълен камък по пътя на трансформацията на нашата страна “, добави той.

Това съглашение нямаше да се реализира, в случай че страната не беше постигнала огромен прогрес.

Още вести четете в категория Бизнес.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР