Гърция се превърна в наистина стратегически център в региона за

...
Гърция се превърна в наистина стратегически център в региона за
Коментари Харесай

Блинкен: Гърция се превърна в стратегически център в региона за американските военни части

" Гърция се трансформира в в действителност стратегически център в района за американските военни елементи, които усилват наличието си тук. "

Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен по време на срещата си с министъра на външните работи на Гърция Никос Дендиас. Блинкен е на работно посещаване в Гърция.

" С нас тук са представители на Държавния департамент на Съединени американски щати, търговията, вътрешната сигурност, защитата. Днешните полемики ще продължат там, където предходният кръг от стратегически разговор завърши през 2021 година, от този момент бяха подхванати значими стъпки. Подобрихме връзките в полева защита сред нашите две страни, ние даваме опция на нашите бойци да организират взаимни учения в разнообразни страни. Гърция се трансформира в в действителност стратегически център в района за американските военни елементи, които усилват наличието си тук ", съобщи Блинкен.

" 123 милиона $ бяха вложени във военната база в региона на Суда на остров Крит. Ние също по този начин желаеме да помогнем на НАТО още повече в продължаването на напъните му да противодейства на нашествието на Русия в Украйна ", добави държавният секретар на Съединени американски щати.

" Гърция беше доста потребна при оправянето с естественото злополучие в Турция, като изпрати там пожарникари, спасители и лекари. Спомням си, Никос, вие казахте, че Гърция несъмнено ще помогне на Турция, че двустранното съдействие ще се разшири, казахте по-специално, че не би трябвало да чакаме ново разрушително земетресение, с цел да укрепим връзките си. Това е значим миг за нашите съдружници в значима част от света ", добави още Антъни Блинкен.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР