Гърция се отваря за туристи през юли, но бизнесът се

...
Коментари Харесай

Туристическият сезон в Гърция започва от юли

Гърция се отваря за туристи през юли, само че бизнесът се притеснява, че хотелите ще останат празни. Слабият сезон, който се чака от работещите в сектора, се дължи на епидемията от COVID-19 и към момента неразбираемото бъдеще.
Според тях гости по плажовете няма да има поради страховете от заразяване.

Туризмът е един от главните браншове в Гърция. Миналата година страната е спечелила 18 милиарда евро, което е сред 10-12% от приходите за цялата година, пишат от организация “Ройтерс”.

В Гърция изключителното състояние е в действие от 23 март, с цел да се предотврати разпространяването на инфекцията. Мерките са ефикасни, а смъртните случаи на умряли в резултат на COVID-19 към момента са малко. Към днешна дата общият брой на инфектираните е 2 566, а умрелите са 138.

В момента страната се пробва да избави това, което е останало от туристическия сезон. Идеята е той да стартира през юли.

Правилата за обществено разграничаване ще останат в действие, съобщи гръцкият министър на туризма Хари Теохарис, представен от CNN. Пътуването ще се реализира единствено при " избрани нови правила ", изясни той преди дни.

Работещите в сектора не са сигурни дали в случай че хотелите им отворят, те ще бъдат запълнени.

" Трябва да имаме нови правила за хотелите, нови правила за плажовете, нови правила за басейните, нови правила за бюфетите със закуска, нови правила за туристическите рейсове ", разясни той в изявление за " Гардиън ".

Правителството на страната възнамерява да отпусне ограниченията на 4 май. Планът е хотелите да проработят от 1 юни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР